Bejáratta új F1-esét az Alpine csapata - F1VILÁG.HU

Bejáratta új F1-esét az Alpine csapata

HIRDETÉS
A hivatalos bemutatót ugyan csak csütörtökön tartja a csapat, az Alpine azonban már hétfőn pályára vitte 2023-as Forma-1-es versenyautóját.
Alpine A523 Shakedown

A bejáratásra Silverstone-ban került sor, az első métereket pedig Esteban Ocon tehette meg az A523-as kódjelű versenyautóval, mielőtt átadta a volánt honfitársának, az Alpine újonnan szerződtetett pilótájának, Pierre Gaslynak. Ocon 9, míg Gasly 8 kört tett meg az autóval a brit pályán, így el is érték a szabálykönyvben meghatározott 100 km-es limitet a filmforgatási napra.

„Egy megtiszteltetés volt vezetni ma az A523-ast, és első kézből megtapasztalni azt a rengeteg kemény munkát és fejlesztést, amit ennek az autónak az érdekében tettek” – mondta Ocon. „Nagy köszönet mindenkinek Viryben és Enstone-ban, hogy elérhettük ezt a mérföldkövet, és először láthattuk pályán az autót. Az első körök mindig emlékezetesek, és örülök, hogy ez a mai nap simán ment.”

Gasly hozzátette: „Fantasztikus érzés volt újra vezetni, főleg az Alpine színeiben. Ez a nap az autóval kapcsolatos kezdeti érzésekről szólt, és nagyon jónak tűnt azokban a körökben, amíg vezettem.”

„Tudom, hogy a csapatnál mindenki fáradhatatlanul dolgozott a télen az autó fejlesztésén, és büszke pillanat volt vezetni ma, és látni a többiek arcát a garázsban.” 

A csapat csütörtökön tartja autóbemutatóját, az F1VIlágon természetesen élőben beszámolunk az eseményről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!