Bejelentés: A Renault marad a Forma-1-ben!

Renault Sport F1 Team trucks. Formula One Testing, Day 4, Friday 9th March 2018. Barcelona, Spain. logo
Fotó: Renault
Nem vonul ki a Forma-1-ből a Renault – ezt pénteken, sajtóközleményben jelentette be a francia gyártó azok után, hogy prezentálta 2 milliárd eurós költségcsökkentési tervét.

A következő 3 év folyamán a több mint 2 milliárd euróval csökkentett fix költségek célja az, hogy a Renault Csoport versenyképessége helyreálljon, és biztosítsa annak hosszú távú fejlődését az Alliance keretein belül.

A Csoport nehézségei, a globális autóipari válság és a sürgető ökológiai szemléletváltás mind olyan tényezők, amelyek nem teszik lehetővé, hogy az említett átalakulás tovább késlekedjen.

A terv képes lesz felerősíteni a cég ellenálló képességét úgy, hogy a cash-flow megtermelésére koncentrál, eközben pedig továbbra is az ügyfél marad a legfontosabb tényező. A működést és működtetést jellemző, sokkal hatékonyabb megközelítésen, valamint az erőforrások szigorú menedzsmentjén alapszik.

A terv főbb elemeiként a mérnöki költségek csökkentését és hatékonyságnövelését és a termelés optimalizálását említik.

Bár az elmúlt hetekben egyre inkább felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint a Renault a költségcsökkentés jegyében kivonulhat a Forma-1-ből, a vállalat pénteken bejelentette: nem fordítanak hátat a sportágnak.

„Már korábban is nyilatkoztuk, és most megerősíthetem, hogy a Forma-1-ben szándékozunk maradni” – mondta az AFP hírügynökségnek Clotilde Delbos, a Renault vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az új, 145 millió dolláros költségplafon „remek hír” a francia gyártó számára.

„Hiszen ebben a sportban jelentősen kevesebbet költöttünk riválisainknál. A Forma-1-ben vagyunk, és maradunk is a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!