Friss hírek

Bejelentés: Háromnapos lesz az F1-es Monacói Nagydíj is

Jövőre már nem csütörtökön, hanem pénteken tartják a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzéseit – erősítette meg a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

Monte-Carlo utcáin hagyományosan négynapos versenyhétvégét szoktak tartani, a szabadedzéseket így csütörtökön rendezték, míg pénteken nem köröztek az F1-es mezőny tagjai.

Nemrégiben viszont már lapunk is beszámolt arról, 2022-ben szakíthat a hagyományokkal a Monacói Nagydíj, a minap pedig a Forma-1 elnök-vezérigazgatója is megerősítette, a többi versenyhelyszínhez hasonlóan a Hercegségben is pénteken tartják majd a tréningeket.

„Monaco is háromnapos lesz” – mondta Stefano Domenicali a CNN-nek. „Szóval péntek, szombat is vasárnap lesz az eddigi csütörtök, szünet, majd szombat és vasárnap helyett. Igen, ezt a változtatást jövőre fogjuk bevezetni.”

Az interjúban Domenicali megerősítette azt is, a terv az, hogy jövőre 23 versenyt rendezzenek, és várhatóan hamarabb zárul majd az idény.

„A terv az, hogy 23 versenyünk lesz. A Motorsport Világtanács ülésén, október 15-én jelentjük majd be a naptárat. Az elképzelés az, hogy hamarabb zárjuk majd az idényt, mint idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!