Friss hírek

Bejelentette 2022-es versenyzőpárosát a Haas F1-es csapata

2022-ben is a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel folytatja a Forma-1-ben a Haas csapata – jelentette be az amerikai istálló csütörtökön.

A Haas az idei szezonnak két újonc pilótával vágott neki annak tudatában, hogy a 2021-es idény átmeneti lesz számukra. A csapat célja, hogy a nagy szabályváltozások után, 2022-ben jelentős előrelépéseket tegyen.

Az istálló az új szabályok miatt fontosnak tartja a folytonosságot, így nem változtat versenyzőpárosán a következő idényre: csütörtökön bejelentették, 2022-ben is a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel állnak rajthoz.

„Tudtuk, hogy folytonosságot akartunk a volán mögött 2022-ben, és örömmel erősítem meg, hogy Mick Schumacher és Nikita Mazepin jövőre is a Haas csapatának színeiben versenyez” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„A 2021-es idény megengedte mindkét versenyzőnek azt, hogy megtanulják a Forma-1-et, és újoncként rengeteget tanultak. A rendelkezésünkre álló csomag miatt kemény a szezon, ez nem kétséges, ugyanakkor viszont álltak a kihívás elé, szorosan együttműködtek a csapattal, hogy megtanulják a folyamatokat, és alkalmazkodjanak.”

„Meggyőződésünk, hogy 2022-ben előre léphetünk csapatként, és versenyképes csomagot adhatunk Micknek és Nikitának, melynek köszönhetően megtehetik a következő lépést Forma-1-es karrierjükben.”

Mick Schumacher továbbra is a Ferrari juniorversenyzője, és bízik abban, jövőre rendszeresen pontokért harcolhat majd a Haasszal.

„Az álmaimat élem azzal, hogy a Forma-1-es mezőny tagja vagyok” – mondta a német. „A csapattal töltött első év nagyon izgalmas és tanulságos volt, és meggyőződésem, hogy ezt a tapasztalatot hasznosítani tudom majd jövőre.”

„Új technikai szabályok lesznek, és a Haas csapatának lenyűgöző ambíciójának, illetve a Ferrari támogatásának köszönhetően hiszek abban, hogy versenyben lehetünk 2022-ben, és pontokért harcolhatunk. Mindent megteszek majd azért, hogy előre lépjünk.”

Schumacherhez hasonlóan Mazepin is második szezonját töltheti az F1-ben jövőre.

„Nagyon izgatott vagyok a jövő év miatt – az új autó, illetve a lehetőség miatt is” – mondta az orosz versenyző. „Azt gondolom, igazán erősek lehetünk majd a következő évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!