Friss hírek

Bejelentette 2022-es versenyzőpárosát az AlphaTauri csapata!

2022-ben is a Pierre Gasly – Yuki Tsunoda párossal folytatja Forma-1-es szereplését az AlphaTauri csapata – erősítette meg a faenzai istálló kedden délelőtt.

Gasly a 2019-es idény közben tért vissza az olasz istállóhoz, miután a Red Bullnál nem voltak elégedettek teljesítményével. A francia pilóta azóta remekel a csapatnál, a tavalyi Olasz Nagydíjon győzelmet is szerzett az AlphaTaurinak.

Tsunoda idén debütált a Forma-1-ben, és bár egyes vélekedések szerint a Honda év végi távozása miatt veszélybe került ülése, az AlphaTauri végül úgy döntött, 2022-re is bizalmat szavaz neki.

Az istálló kedden jelentette be, jövőre is változatlan felállással, a Gasly – Tsunoda kettőssel áll rajthoz a Forma-1-ben. Mint írják, a „következetesség és a stabilitás döntő fontosságú”, hiszen 2022-ben az új szabályok bevezetésével új éra köszönt a száguldó cirkuszra.

A csapatnál úgy vélik, a jelenlegi páros képes lesz jó eredményeket szállítani jövőre, hiszen már idén is remekül tudnak együtt dolgozni.

Az, hogy Gasly jövőre is marad a csapatnál, már-már borítékolható volt azt követően, hogy a Red Bull nemrég bejelentette, jövőre is Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa.

„Nagyon örülök, hogy még egy évre az AlphaTauri versenyzője leszek a Forma-1-ben, főleg azért, mert látom azt a fejlődést, amit elértünk azóta, hogy először csatlakoztam az istállóhoz 2017-ben” – nyilatkozta Gasly.

„Azt gondolom, a szezon eddigi részében látott teljesítményünket látva nagyszerű dolgokat érhetünk még el idén és jövőre is, főleg a 2022-es változások miatt. Izgatottan várom, mit hoz az új éra, és persze a csapattal való közös munkát is. A tőlem telhető legjobbat nyújtom, hogy az istálló előrébb kerüljön a tabellán. Az idei év eddig nagyon eredményesen alakult, és őszintén hiszem, hogy 2022-ben még jobban tudunk majd együtt dolgozni.”

Tsunoda számára az idei év még a tanulásról szól, jövőre azonban természetesen szeretne építeni arra, amit idén megtapasztalt a Forma-1-ben.

„Ez egy hihetetlen lehetőség, és nagyon hálás vagyok a csapatnak azért, hogy tovább gyűjthetem a tapasztalatokat a Forma-1-ben” – fogalmazott a japán versenyző.

„Nagyon jó a kapcsolatom Pierre-rel, már idén is rengeteget tanultam tőle, tapasztalata pedig segített nekem abban, hogy fejlesszek a tudásomon. Szóval nagyszerű, hogy együtt folytathatjuk az F1-ben.”

„Miután nemrég Faenzába költöztem, úgy érzem, remekül beilleszkedtem a csapatba, és várom már a következő idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!