Bejelentették az első 8 F1-es hétvége gumikeverékeit!

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 21: Tyres outside Pirelli Hospitality during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Csütörtökön nyilvánosságra hozta a Forma-1-es szezon első 8 versenyhétvégéjén használatos gumikeverékeket a sportág kizárólagos abroncsbeszállítója, a Pirelli.

Ennek megfelelően a szezon első három versenyhétvégéjén, Ausztriában és Magyarországon a C2-es (kemény), C3-as (közepes) és C4-es (lágy) abroncsokat használják majd a csapatok.

A hungaroringi hétvége után az F1 mezőnye Silverstone felé veszi az irányt, ahol ugyancsak két futamot tartanak. Hogy érdekesebbé tegyék a küzdelmeket, az a döntés született, hogy a két brit versenyhétvégén valamelyest eltérő gumikat használhatnak majd a csapatok.

Az augusztus első hétvégéjére tervezett első silverstone-i küzdelmek során a mezőny a C1-es, C2-es és C3-as, míg a második hétvégén a C2-es, C3-as és C4-es gumivegyületeket használja majd.

A gumiszabályok nem változtak tavalyhoz képest: a leglágyabb gumikeverékből minden versenyzőnek meg kell őriznie egyet az időmérő harmadik szakaszára [Q3]. Ezt a szettet aztán vissza kell szolgáltatniuk azoknak, akik a top 10-be kvalifikálják magukat, a többiek viszont szabadon használhatják a futamon.

A versenyen minden pilótának kötelezően fel kell használnia egy garnitúrát a kemény, és egyet a közepes keverékű abroncsokból. 

Összességében minden versenyző 13 szett abroncsot kap egy hétvégére.

„Mivel rengeteg a változó a megcsúszott idénykezdet során, és a rugalmas naptár miatt nem sok idő van reagálni a változó körülményekre, az a megállapodás született a csapatok, a promóter és az FIA között, hogy az első 8 versenyhétvégére egyszerre jelentjük be a gumikeverékeket” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

„Mint általában, ezeket a keverékeket a pálya karakterisztikájának megfelelően választottuk ki úgy, hogy a legérdekesebb lehetőségeket kínálja a stratégiákat illetően.”

A felhasználható gumikeverékek az első 8 versenyhétvégére:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései