Eifel Nagydíj
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 21: Tyres outside Pirelli Hospitality during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Bejelentették az első 8 F1-es hétvége gumikeverékeit!

Csütörtökön nyilvánosságra hozta a Forma-1-es szezon első 8 versenyhétvégéjén használatos gumikeverékeket a sportág kizárólagos abroncsbeszállítója, a Pirelli.

Ennek megfelelően a szezon első három versenyhétvégéjén, Ausztriában és Magyarországon a C2-es (kemény), C3-as (közepes) és C4-es (lágy) abroncsokat használják majd a csapatok.

A hungaroringi hétvége után az F1 mezőnye Silverstone felé veszi az irányt, ahol ugyancsak két futamot tartanak. Hogy érdekesebbé tegyék a küzdelmeket, az a döntés született, hogy a két brit versenyhétvégén valamelyest eltérő gumikat használhatnak majd a csapatok.

Az augusztus első hétvégéjére tervezett első silverstone-i küzdelmek során a mezőny a C1-es, C2-es és C3-as, míg a második hétvégén a C2-es, C3-as és C4-es gumivegyületeket használja majd.

A gumiszabályok nem változtak tavalyhoz képest: a leglágyabb gumikeverékből minden versenyzőnek meg kell őriznie egyet az időmérő harmadik szakaszára [Q3]. Ezt a szettet aztán vissza kell szolgáltatniuk azoknak, akik a top 10-be kvalifikálják magukat, a többiek viszont szabadon használhatják a futamon.

A versenyen minden pilótának kötelezően fel kell használnia egy garnitúrát a kemény, és egyet a közepes keverékű abroncsokból. 

Összességében minden versenyző 13 szett abroncsot kap egy hétvégére.

„Mivel rengeteg a változó a megcsúszott idénykezdet során, és a rugalmas naptár miatt nem sok idő van reagálni a változó körülményekre, az a megállapodás született a csapatok, a promóter és az FIA között, hogy az első 8 versenyhétvégére egyszerre jelentjük be a gumikeverékeket” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

„Mint általában, ezeket a keverékeket a pálya karakterisztikájának megfelelően választottuk ki úgy, hogy a legérdekesebb lehetőségeket kínálja a stratégiákat illetően.”

A felhasználható gumikeverékek az első 8 versenyhétvégére:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!