Bekeményített az FIA, nem engedik autóba ülni Hamiltont? - F1VILÁG.HU

Bekeményített az FIA, nem engedik autóba ülni Hamiltont?

HIRDETÉS
Akár a versenyzéstől is eltilthatják a Forma-1-es Monacói Nagydíjon a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, amennyiben nem szedeti ki testékszereit – írja a Daily Mail című lap. A brit versenyző korábban haladékot kapott a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), a szervezet azonban most úgy hírlik, keményebb hangnemre váltott.
2021 Qatar Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A száguldó cirkusz új versenyigazgatója, Niels Wittich még hetekkel ezelőtt közölte, be fogja tartatni az ékszerek tiltására, valamint a tűzálló alsónemű viselésére vonatkozó szabályokat. Lewis Hamilton már ekkor jelezte, ő nem kíván eleget tenni ennek, ráadásul vannak nem eltávolítható testékszerei is. A Mercedes versenyzője az e hétvégi Monacói Nagydíjig kapott haladékot, ám korábban úgy nyilatkozott, szentül hiszi, hogy a továbbiakban is el fogják nézni neki a piercingek viselését.

Hamilton csütörtökön, Monte-Carlóban is testékszereit viselve tűnt fel az F1-es paddockban, a ma délutáni szabadedzésen azonban a szabályok szerint csak akkor vehet részt, ha ezeket eltávolíttatja. Ahhoz ugyanis, hogy egy versenyző, vagy versenyautó részt vehessen a versenyhétvége programján, önellenőrzést kell elvégeznie minden csapatnak, melyben kijelentik, hogy eleget tesznek a szabályok követelményeinek.

Ha a Mercedes nem tudja ezt megtenni Hamilton testékszerei miatt, a hétszeres világbajnok akár kispadra is kerülhet. Az FIA szóvivője a Daily Mail sportrovatának megerősítette: „Ha valamely csapat nem tesz eleget ennek, a szóban forgó versenyautó elméletileg nem hagyhatja majd el a bokszutcát. Az ügy nem a versenyigazgatóhoz kerül majd, hanem a versenybírókhoz.”

A Forma-1-es Monacói Nagydíj programja 14 órakor kezdődik az első szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!