Belgium a franciák válaszára vár

Egy hónapon belül tisztázná a Belga Nagydíj jövőjével kapcsolatos kérdéseket a spái versenypálya fenntartásáért felelős Wallon régió kormánya.


Egy hónapon belül tisztázná a Belga Nagydíj jövőjével kapcsolatos kérdéseket a spái versenypálya fenntartásáért felelős Wallon régió kormánya.

Mint ismert, a legfrissebb sajtóhírek szerint a Francia Nagydíj 2013-ban visszakerül a Forma-1-es versenynaptárba, és ezt követően kétévente váltaná a belgiumi viadalt.

Jean-Claude Marcourt, Wallon régió gazdasági minisztere elárulta, a költségek csökkentése érdekében már tavaly elkezdték felülvizsgálni a rendelkezésre álló lehetőségeket, így többek között az is szóba került, hogy a Belga Nagydíj egy más európai helyszínnel osztozzon a versenyrendezés jogán – tehát Spában csak minden két évben tartsanak F1-es futamot.

„Január 1-jén még semmit sem tudtunk. Most úgy tűnik, a franciák rákapcsoltak. Négy vagy öt hét múlva tisztáznunk kell mindent” – fogalmazott a szakember. „Jelen pillanatban Franciaország válaszára várunk.”

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a francia kormányfő, Francois Fillon kezében van a döntés, az ő aláírása szükséges ugyanis ahhoz, hogy az ország jövőre újra vendégül lássa a száguldó cirkusz mezőnyét.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a Francia Nagydíjat 2013. szeptember 1-jén tartják majd meg a Paul Ricard versenypályán.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!