Belgiumban már a Ferrari szintjén lenne a Honda - F1VILÁG.HU

Belgiumban már a Ferrari szintjén lenne a Honda

HIRDETÉS

Komoly előrelépést vár új specifikációjú motorjától a Honda – a japán gyártó azt reméli, már a hétvégi Belga Nagydíjon egy szintre kerülhet a Ferrarival.


Komoly előrelépést vár új specifikációjú motorjától a Honda – a japán gyártó azt reméli, már a hétvégi Belga Nagydíjon egy szintre kerülhet a Ferrarival.

A McLaren csapata sokat küszködött a 2015-ös idény első felében, nagyrészt ezért, mert új motorpartnere, a Honda alábecsülte a Forma-1 kihívásait, V6-os erőforrása ebből kifolyólag sem versenyképes, sem megbízható nem volt.

Miután a vállalat állítólag felülkerekedett a műszaki gondokon, az év második felében a teljesítmény folyamatos növelését tűzte ki célul, Arai Jasuhisa, a Honda-motorsport-igazgatója pedig a minap úgy fogalmazott, már az eddigi erőforrás is sokkal jobb volt, mint a Renault V6-osa.

A szakember az AUTOSPORT-nak azt mondta, az új fejlesztésektől azt remélik, már Spában közel kerülhetnek a Ferrarihoz, télre pedig a Mercedes utolérését tűzik ki célul.

„Spában érkezik az utolsó verzió idén, illetve a következő pár futamon a kiegészítő újítások” – mondta Arai.

„Az Mk 3 debütál Spában, és már elkezdtük fejleszteni a jövő évi egységet is. Az Mk 4-es ugyanazon a szinten lesz, mint a Mercedesé, ez a cél: az Mk 3-as pedig a Ferrari erőforrásával lesz közel azonos szinten. Szóval ez egy nagy előrelépés.”

A Honda motorsport-főnöke kifejtette, a McLaren autójával is voltak bajok idén, ezért nem volt annyira látványos a fejlődésük az év első felében.

„Az autó a mechanikai tapadás, vagy az aerodinamika szempontjából nem olyan jó, a Red Bullhoz képest még hátrányban van. Kielemeztük a GPS-adatokat. A karosszériának és az aerodinamikai csomagnak is időt kell még adni, finomhangolni kell, szóval idén az első edzéseken ezért is használ a csapat flow-wis festéket, illetve gyűjt adatokat.”

A Hondának idén rengeteg műszaki gondja volt, Arai azonban azt mondja, a Magyar Nagydíjon látottak elégedettséggel töltötték el, nemcsak azért, mert Fernando Alonso ötödik lett, hanem azért is, mert sem a spanyol, sem Jenson Button nem szenvedett motorhiba miatt.

Hirdetés

„Az évad eleje óta tudtuk, hogy gondjaink vannak a hűtéssel, szóval kicsit letekertük a motorerőt. Spanyolországban felfejlesztettük az erőforrást a 2-es verzióra, mostanra pedig majdhogynem tökéletesítettük a hőleadást.”

„Magyarországon végre nem voltak gondjaink, és egy remek csomag áll rendelkezésünkre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!