Friss hírek

Bell: A Renault visszanyerte önbizalmát

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint csapatának nem is jöhetett volna jobbkor a szingapúri győzelem, ugyanis visszanyerte önbizalmát, ami sokat segíthet abban, hogy visszatérjen a mezőny élére a következő idényben.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint csapatának nem is jöhetett volna jobbkor a szingapúri győzelem, ugyanis visszanyerte önbizalmát, ami sokat segíthet abban, hogy visszatérjen a mezőny élére a következő idényben.

Bár sokan azt várták, hogy Fernando Alonso visszatérésével azonnal élcsapattá válik a Renault az idei évben, a francia gárda borzalmasan gyengén kezdte meg a szezont.

Az utóbbi időben azonban feltámadt a csapat, és Fernando Alonso révén – a szerencsés biztonsági autónak is köszönhetően – megszerezte idei első futamgyőzelmét a Szingapúri Nagydíjon.

“Úgy kezdtük az évet, hogy körönként több mint egy teljes másodperccel voltunk lassabbak az élen állóknál. Akkor azt mondtuk, hogy a szezon végéig egy olyan fejlődésen szeretnénk átesni, amivel harcba tudunk szállni a dobogós helyezésekért, és ez sikerült” – mondta Bell.

“Már korán felismertük, hogy nem fogjuk tudni felvenni a versenyt a McLarennel és a Ferrarival az idei évben, azonban ott lehetünk és harcba szállhatunk a dobogós helyezésekért, ami mindenképpen egy jó visszajelzés számunkra.”

A Renault szakembere továbbá azt is elmondta, hogy a szingapúri siker jót tett a csapat önbizalmának, ami igencsak sérült azt követően, hogy két sikeres idény után hirtelen a középmezőnyben találta magát.

“Fontos volt ez a győzelem, mert a csapat egy igen nehéz perióduson ment keresztül azóta, hogy 2005-ben és 2006-ban megszerezte a bajnoki címet a királykategóriában” – mondta Bell.

“Szükségünk volt arra, hogy visszavágjunk, önbizalmat szerezzünk, és bebizonyítsuk, hogy továbbra is képesek vagyunk versenyképes autót építeni, illetve futamgyőzelmet aratni. Megcsináltuk, és a szingapúri siker feltüzelte a csapatot a szezon utolsó három versenyére, azonban ami a legfontosabb, hogy visszatért az önbizalmunk, ami elengedhetetlen a jövő évre.”

A Renault már gőzerővel készül a hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjra. A francia gárda meg szeretné ismételni tavalyi sikerét, mikor egyik versenyzője az előkelő második helyen végzett a hatalmas esőben.

“A szingapúri győzelem után természetesen optimistán várjuk Fujit, azonban nem lesznek új fejlesztések az autón, és nem készülünk különlegesen a hétvégi futamra.”

“Ahogy azt a tavalyi évben is láthattuk, jó esély van az esőre ezen a helyszínen, ami talán előnyt jelenthet majd számunkra a versenyen” – tette hozzá Bell, akinek csapata hatalmas harcban áll a Toyotával a konstruktőri negyedik helyért.

A Renault jelenleg öt pontos előnyben van a Toyotával szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!