Bell: A Renault visszanyerte önbizalmát

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint csapatának nem is jöhetett volna jobbkor a szingapúri győzelem, ugyanis visszanyerte önbizalmát, ami sokat segíthet abban, hogy visszatérjen a mezőny élére a következő idényben.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szerint csapatának nem is jöhetett volna jobbkor a szingapúri győzelem, ugyanis visszanyerte önbizalmát, ami sokat segíthet abban, hogy visszatérjen a mezőny élére a következő idényben.

Bár sokan azt várták, hogy Fernando Alonso visszatérésével azonnal élcsapattá válik a Renault az idei évben, a francia gárda borzalmasan gyengén kezdte meg a szezont.

Az utóbbi időben azonban feltámadt a csapat, és Fernando Alonso révén – a szerencsés biztonsági autónak is köszönhetően – megszerezte idei első futamgyőzelmét a Szingapúri Nagydíjon.

“Úgy kezdtük az évet, hogy körönként több mint egy teljes másodperccel voltunk lassabbak az élen állóknál. Akkor azt mondtuk, hogy a szezon végéig egy olyan fejlődésen szeretnénk átesni, amivel harcba tudunk szállni a dobogós helyezésekért, és ez sikerült” – mondta Bell.

“Már korán felismertük, hogy nem fogjuk tudni felvenni a versenyt a McLarennel és a Ferrarival az idei évben, azonban ott lehetünk és harcba szállhatunk a dobogós helyezésekért, ami mindenképpen egy jó visszajelzés számunkra.”

A Renault szakembere továbbá azt is elmondta, hogy a szingapúri siker jót tett a csapat önbizalmának, ami igencsak sérült azt követően, hogy két sikeres idény után hirtelen a középmezőnyben találta magát.

“Fontos volt ez a győzelem, mert a csapat egy igen nehéz perióduson ment keresztül azóta, hogy 2005-ben és 2006-ban megszerezte a bajnoki címet a királykategóriában” – mondta Bell.

“Szükségünk volt arra, hogy visszavágjunk, önbizalmat szerezzünk, és bebizonyítsuk, hogy továbbra is képesek vagyunk versenyképes autót építeni, illetve futamgyőzelmet aratni. Megcsináltuk, és a szingapúri siker feltüzelte a csapatot a szezon utolsó három versenyére, azonban ami a legfontosabb, hogy visszatért az önbizalmunk, ami elengedhetetlen a jövő évre.”

A Renault már gőzerővel készül a hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjra. A francia gárda meg szeretné ismételni tavalyi sikerét, mikor egyik versenyzője az előkelő második helyen végzett a hatalmas esőben.

“A szingapúri győzelem után természetesen optimistán várjuk Fujit, azonban nem lesznek új fejlesztések az autón, és nem készülünk különlegesen a hétvégi futamra.”

“Ahogy azt a tavalyi évben is láthattuk, jó esély van az esőre ezen a helyszínen, ami talán előnyt jelenthet majd számunkra a versenyen” – tette hozzá Bell, akinek csapata hatalmas harcban áll a Toyotával a konstruktőri negyedik helyért.

A Renault jelenleg öt pontos előnyben van a Toyotával szemben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS