Friss hírek

Belső konfliktusok nehezítik a Ferrari dolgát?

Olasz sajtóértesülések szerint házon belüli konfliktusok is nehezítik a Ferrari Forma-1-es csapatának dolgát: úgy hírlik, az istállót irányító Mattia Binotto és Simone Resta főtervező között egyre nagyobb a feszültség.

A maranellóiak tavaly a Mercedesszel harcolhattak a győzelmekért, az idei évben viszont az istálló csak árnyéka önmagának: 11 verseny után a Ferrari csak a 6. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, és a 2021-es szezonhoz sem fűzhet nagy reményeket.

A nagy tiszteletnek örvendő olasz újságíró, Alberto Sabbatini ráadásul úgy tudja, a Ferrarinál házon belül is folynak a küzdelmek – egészen pontosan Mattia Binotto csapatfőnök és Simone Resta főtervező között.

„Azt mondják, súrlódás van Binotto és Resta között” – fogalmazott a zsurnaliszta, majd hozzátette: „Pár éve is láttunk hasonló réseket a Ferrarinál, a különbség viszont az volt, hogy akkor minden jól ment.”

Az Autosprint magazin szakírója szerint talán ideális lenne, ha egy „kívülről érkező személy” próbálná elsimítani a konfliktusokat.

Sabbatini szerint a Ferrari jelenlegi vezetése nem volt elég akaratos akkor, amikor az FIA-val kötött megállapodás részeként lényegében sutba dobták motortrükkjüket, mellyel 2019-ben remek teljesítményt nyújtottak.

„Nem értem, a Ferrari miért nem használta ki politikai erejét, vagy bármilyen más fegyverét ahhoz, hogy megbirkózzon a helyzettel, és lehetősége legyen fejleszteni a motoron. Todt vagy Montezemolo soha nem hagyta volna ezt, használták volna a karizmájukat és politikai erejüket, hogy visszanyerjék az elszenvedett büntetésük egy részét.”

Simone Restát egyébként épp tavaly csábította vissza a Ferrari: a szakember sokáig tevékenykedett a maranellóiak főtervezőjeként, ám a 2018-as szezon közepén az Alfa Romeóhoz szerződött. Innen került végül vissza a Ferrarihoz tavaly novemberben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!