Bemutatkozott a magyar F1-es stáb

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió Zrt. és a Hungaroring Zrt. csütörtök délben sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2012-es Forma-1-es évad közvetítésében részt vevő stábot, és ismertette idei terveit.


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió Zrt. és a Hungaroring Zrt. csütörtök délben sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2012-es Forma-1-es évad közvetítésében részt vevő stábot, és ismertette idei terveit.

Az eseményen jelen volt dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Zrt. vezérigazgatója, valamint Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.

Természetesen nem hiányozhattak a stáb tagjai sem: ahogyan arra számítani lehetett, a korábban az RTL Klub televíziónál bokszutcai riporterként tevékenykedő Szujó Zoltán a közszolgálati médiánál folytatja pályafutását, ahol hasonló szerepkört tölthet majd be. Nem ő lesz azonban a közszolgálati televízió egyetlen helyszíni riportere: az MTV minden helyszínre elutaztatja majd a tavaly még a Lotus Ladies Cup sorozatban vitézkedő Bende Adriennt is, aki a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a bulvárosabb oldaláról mutatja be a versenyhétvégéket.

A Forma-1-es közvetítések kommentátora 2012-ben Mezei Dániel lesz, kinek munkáját a SEAT Leon Eurocup korábbi győztese, Wéber Gábor újságíró segíti. A műsor moderátoraként ifj. Knézy Jenőt és Gundel Takács Gábort köszönthetjük majd.

A műsor felelős szerkesztői pozícióját Réz Gábor tölti be. Idén nem csak a televízióban, de a közszolgálati rádiókban is figyelemmel kísérhetjük majd a Forma-1 eseményeit. Ugyan teljes élő közvetítés nem lesz a Kossuth Rádión, ám ún. eredménykövetéses formában Bera Emese vezetésével beszámolnak majd a királykategória versenyeiről, illetve fejleményeiről.

„Nem csak az volt szempont, hogy a legjobb csatornára kerüljön a Forma-1, hanem az is, hogy a versenyek közvetítése minél érdekesebb legyen” – fogalmazott a csütörtöki eseményen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A közvetítések alkalmával egyébként a televízió a stúdióba invitálja majd Magyarország első, és mindezidáig egyetlen Forma-1-es versenyzőjét, Baumgartner Zsoltot, de alkalomadtán más neves sportolókkal is megvitatják a száguldó cirkusz történéseit.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a Magyar Televízió Zrt. Full HD minőségben közvetíti majd a 2012-es évadot (kérdés persze, hogy a kábelszolgáltatók révén ebből a hazai közönség mennyit élvezhet majd – a szerk.).

Jó hír továbbá, hogy a magyar F1-es stáb engedélyt kapott a kereskedelmi jogokat birtokló Formula One Managementtől (FOM) arra, hogy nem csak a Hungaroringen, de valamennyi helyszínen a bokszutcában is forgasson – mint ismert, az elmúlt években csupán a paddock területén lehettek jelen az RTL Klub, illetve korábban az MTV munkatársai.

Szujó Zoltán a kereskedelmi csatornától szerződött át a közszolgálati médiumhoz, és saját bevallása szerint nagy megtiszteltetés számára, hogy bő tízévnyi távollét után úgymond hazatérhet.

„Óriási megtiszteltetés, hogy az MTVA vezetősége megkeresett ezzel a lehetőséggel, és hogy annak a televíziónak a sportosztályán dolgozhatom, ahol korábban Szepesi György, Vitray Tamás, Gyulai István, Knézy Jenő közvetítették a különböző sporteseményeket” – mondta a riporter.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója hozzátette: „Nagy kihívás ez számunkra, hogy az olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság mellett a Forma-1-es futamokról is tudósítsunk. A bőség zavara ez, az erőforrások gondos elosztásával, készen állunk a feladatra, hogy magas színvonalon közvetítsünk.”

Természetesen nem maradhatnak el a magazinműsorok sem: a Magyar Televízió csatornáján ismét jelentkezik a Bokszutca, a pénteki versenynapok szabadedzéseiről és a szombati időmérőről az MR1-Kossuth Rádió Sportvilág című műsora összefoglalókat sugároz, az MR2-Petőfi Rádió pedig a sporthírekben tudósít a helyszínen tartózkodó tévés kollégák bejelentkezéseivel.

Vasárnaponként az MR2-Petőfi Rádió a Hétvége sportja című adása hosszabban foglalkozik az aktuális futammal, míg a délutáni zenés összeállításban bejelentkezések segítségével értesülhetnek a hallgatók a legfrissebb eredményekről. Az MR1-Kossuth Rádióban a Sportvilág műsorában hallható egy hosszabb, hangképes összefoglaló a teljes napi programról. A futamokat követő hétfő délutánonként az MR1-Kossuth Rádióban, egy tízperces műsorban exkluzív interjúk, szakértői elemzések lesznek hallhatók.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!