Bemutatkozott a magyar F1-es stáb - F1VILÁG.HU

Bemutatkozott a magyar F1-es stáb

HIRDETÉS

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió Zrt. és a Hungaroring Zrt. csütörtök délben sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2012-es Forma-1-es évad közvetítésében részt vevő stábot, és ismertette idei terveit.


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió Zrt. és a Hungaroring Zrt. csütörtök délben sajtótájékoztató keretében mutatta be a 2012-es Forma-1-es évad közvetítésében részt vevő stábot, és ismertette idei terveit.

Az eseményen jelen volt dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Zrt. vezérigazgatója, valamint Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.

Természetesen nem hiányozhattak a stáb tagjai sem: ahogyan arra számítani lehetett, a korábban az RTL Klub televíziónál bokszutcai riporterként tevékenykedő Szujó Zoltán a közszolgálati médiánál folytatja pályafutását, ahol hasonló szerepkört tölthet majd be. Nem ő lesz azonban a közszolgálati televízió egyetlen helyszíni riportere: az MTV minden helyszínre elutaztatja majd a tavaly még a Lotus Ladies Cup sorozatban vitézkedő Bende Adriennt is, aki a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a bulvárosabb oldaláról mutatja be a versenyhétvégéket.

A Forma-1-es közvetítések kommentátora 2012-ben Mezei Dániel lesz, kinek munkáját a SEAT Leon Eurocup korábbi győztese, Wéber Gábor újságíró segíti. A műsor moderátoraként ifj. Knézy Jenőt és Gundel Takács Gábort köszönthetjük majd.

A műsor felelős szerkesztői pozícióját Réz Gábor tölti be. Idén nem csak a televízióban, de a közszolgálati rádiókban is figyelemmel kísérhetjük majd a Forma-1 eseményeit. Ugyan teljes élő közvetítés nem lesz a Kossuth Rádión, ám ún. eredménykövetéses formában Bera Emese vezetésével beszámolnak majd a királykategória versenyeiről, illetve fejleményeiről.

„Nem csak az volt szempont, hogy a legjobb csatornára kerüljön a Forma-1, hanem az is, hogy a versenyek közvetítése minél érdekesebb legyen” – fogalmazott a csütörtöki eseményen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A közvetítések alkalmával egyébként a televízió a stúdióba invitálja majd Magyarország első, és mindezidáig egyetlen Forma-1-es versenyzőjét, Baumgartner Zsoltot, de alkalomadtán más neves sportolókkal is megvitatják a száguldó cirkusz történéseit.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a Magyar Televízió Zrt. Full HD minőségben közvetíti majd a 2012-es évadot (kérdés persze, hogy a kábelszolgáltatók révén ebből a hazai közönség mennyit élvezhet majd – a szerk.).

Jó hír továbbá, hogy a magyar F1-es stáb engedélyt kapott a kereskedelmi jogokat birtokló Formula One Managementtől (FOM) arra, hogy nem csak a Hungaroringen, de valamennyi helyszínen a bokszutcában is forgasson – mint ismert, az elmúlt években csupán a paddock területén lehettek jelen az RTL Klub, illetve korábban az MTV munkatársai.

Hirdetés

Szujó Zoltán a kereskedelmi csatornától szerződött át a közszolgálati médiumhoz, és saját bevallása szerint nagy megtiszteltetés számára, hogy bő tízévnyi távollét után úgymond hazatérhet.

„Óriási megtiszteltetés, hogy az MTVA vezetősége megkeresett ezzel a lehetőséggel, és hogy annak a televíziónak a sportosztályán dolgozhatom, ahol korábban Szepesi György, Vitray Tamás, Gyulai István, Knézy Jenő közvetítették a különböző sporteseményeket” – mondta a riporter.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója hozzátette: „Nagy kihívás ez számunkra, hogy az olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság mellett a Forma-1-es futamokról is tudósítsunk. A bőség zavara ez, az erőforrások gondos elosztásával, készen állunk a feladatra, hogy magas színvonalon közvetítsünk.”

Természetesen nem maradhatnak el a magazinműsorok sem: a Magyar Televízió csatornáján ismét jelentkezik a Bokszutca, a pénteki versenynapok szabadedzéseiről és a szombati időmérőről az MR1-Kossuth Rádió Sportvilág című műsora összefoglalókat sugároz, az MR2-Petőfi Rádió pedig a sporthírekben tudósít a helyszínen tartózkodó tévés kollégák bejelentkezéseivel.

Vasárnaponként az MR2-Petőfi Rádió a Hétvége sportja című adása hosszabban foglalkozik az aktuális futammal, míg a délutáni zenés összeállításban bejelentkezések segítségével értesülhetnek a hallgatók a legfrissebb eredményekről. Az MR1-Kossuth Rádióban a Sportvilág műsorában hallható egy hosszabb, hangképes összefoglaló a teljes napi programról. A futamokat követő hétfő délutánonként az MR1-Kossuth Rádióban, egy tízperces műsorban exkluzív interjúk, szakértői elemzések lesznek hallhatók.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!