Bemutatta 2015-ös festését a Force India - F1VILÁG.HU

Bemutatta 2015-ös festését a Force India

HIRDETÉS

A mexikóvárosi Soumaya Múzeumban mutatta be a nagyközönségnek idei versenyautójának festését a Force India Forma-1-es csapata.


A mexikóvárosi Soumaya Múzeumban mutatta be a nagyközönségnek idei versenyautójának festését a Force India Forma-1-es csapata.

Az indiai kiscsapat idei betontorpedója csak a február 19-én kezdődő második előszezoni teszten, Barcelonában gurul majd pályára, annak festését azonban a két versenyző, Sergio Pérez és Nico Hülkenberg jelenlétében már ma bemutatták.

Bár az új külső még a régi belsőt takarja, némi változás azért észrevehető volt a leleplezett masinán, az orrkúp ugyanis már az idén bemutatkozó specifikáció – maga a versenygép azonban még a tavalyi modell.

Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa a bemutatón azt mondta, azt követően, hogy tavaly kis híján sikerült legyőzniük a McLarent, céljuk 2015-ben is az, hogy a nagycsapatokkal harcoljanak.

„A 2015-ös autó a finomítása mindannak, amit 2014-ben megtanultunk” – mondta.

„A technológiát tekintve is sikerült előrelépnünk, Kölnben most már egy 60 százalékos szélcsatornát használunk – ekkora lépést soha nem tudtunk még megtenni ezen a téren. Korábban Brackley-ben, Angliában dolgoztunk, ahol egy 50 százalékos modellel kellett fejlesztenünk, ráadásul egy igencsak idejétmúlt szélcsatornában.”

„Ezzel az új eszközzel viszont azt várjuk, hogy 2015-ben már a nagyok ellen versenyezhetünk, mire elkezdődik az európai szezon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!