Bemutatta 2020-as fényezését a Mercedes!

Mercedes livery 2020
Fotó: Mercedes
Sajtótájékoztatót tartott hétfőn, Londonban a Mercedes Forma-1-es csapata, az istálló ugyanis bejelentette, hosszú távra szóló szerződést kötött az INEOS nevű vállalattal. Az eseményen az is kiderült, milyen színben pompáznak majd a csapat autói 2020-ban.

Az elmúlt hetekben rengeteg pletyka látott napvilágot a német istálló jövőjével kapcsolatban, egyesek tudni vélték, a Mercedes az idei szezont követően távozik a Forma-1-ből.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója ezt határozottan cáfolta múlt héten, hétfőn pedig a csapat bejelentette, 5 évre szóló megállapodást kötött az INEOS-szal, ami egy igencsak biztató jel az ezüstnyilak F1-es jövőjét illetően.

„Hosszú ideje benne vagyunk már ebben. Versenyautókat és utcai autókat építünk. A Forma-1 a fő platform a hibrid technológia fejlesztésében – és ezt nem kommunikáljuk elégszer” – mondta Wolff az eseményen.

„Szeretjük ezt a platformot, ugyanakkor egyeztetéseket folytatunk a kereskedelmi jogok birtokosával, és vannak dolgok, amiket tisztázni kell. De ez a partnerség olyasvalami, mely jelzi, hogy folytatni akarjuk sikeres utunkat a Forma-1-ben.”

A Londonban megtartott sajtóeseményen a Mercedes azt is megmutatta, milyen színben pompáznak majd versenyautói: a fényezésről a sajtótájékoztató után hullt le a lepel, a 2020-as autóra viszont egy darabig még várnunk kell, azt csak pénteken mutatják meg a nagyközönségnek, és rögtön pályára is viszik Silverstone-ban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!