Bemutatta 2021-es F1-esét az Alfa Romeo! - F1VILÁG.HU

Bemutatta 2021-es F1-esét az Alfa Romeo!

HIRDETÉS
A főszponzor székhelyén, Varsóban mutatta be 2021-es Forma-1-es betontorpedóját a nagyközönségnek az Alfa Romeo csapata.
Alfa Romeo C41 launch, 2021

A svájci-olasz istálló változatlan felállással, a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi kettőssel vág majd neki a világbajnoki sorozatnak 2021-ben.

A csapat az elmúlt idényben csak a 8. helyen zárt a konstruktőri pontversenyben, a cél így idén természetesen az, hogy előrébb jussanak az F1-es középmezőnyben.

Mivel a száguldó cirkusz csapatai még tavaly megállapodtak abban, hogy a koronavírus-járvány miatt idén is a 2020-as kasztnikat használják majd, a most bemutatott C41-es modell természetesen az előző modell alapjaira épül. Ahogy az összes többi istálló, úgy az Alfa Romeo is felhasználhatott két fejlesztési zsetont az autó bizonyos területein, mint ahogy aerodinamikai fejlesztésekre is lehetőség volt.

Jan Monchaux, a csapat technikai igazgatója elárulta, a szabályok miatt természetesen a tavalyi, C39-es modell számos komponensét átmentették az idei évre, vannak azonban újdonságok is az autón, például egy vadonatúj orrkúp, melyre a csapat fejlesztési zsetonjait költötte a télen.

A motorborítás alatt pedig a Ferrari továbbfejlesztett V6-osa dübörög majd.

Kiderült az is, az új Alfa Romeót már most pénteken pályára viszik Barcelonában.

„Egy új autó bemutatása mindig nagyon érzelmes pillanat, hosszú hónapok kemény erőfeszítéseinek eredménye mutatkozik meg, egyben a kezdete is egy új kalandnak” – mondta Fédéric Vasseur csapatfőnök.

„Azt gondolom, a csapat filozófiája nem változott: jobb munkát kell végeznünk holnap annál, mint amit ma végzünk. Tavaly a 8. helyen zártunk, szóval jobb eredményeket kell célul kitűznünk a 2021-es szezonra. Ehhez pedig fejlődnünk kell minden területen, a pályán és a gyárban is. Minden csapatnak nagy elvárásai vannak most, mindenki arra számít, hogy jó munkát végez a télen, és jó helyzetben lesz az első versenyen. Hamarosan viszont mindenki kiteríti a lapjait.”

Galéria:

Hirdetés

Videó:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!