Bemutatta 2023-as F1-esét a Ferrari! - F1VILÁG.HU

Bemutatta 2023-as F1-esét a Ferrari!

HIRDETÉS
Kedden tartotta 2023-as versenyautójának bemutatóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istállónak egyértelmű célja van az SF-23-as kódjelű versenygéppel: világbajnok akar lenni!
SO_2023_Profile

A csapat tavaly alulmaradt a Red Bull-lal szemben a világbajnoki sorozatban, új autója ugyanis hiába volt gyors, számos megbízhatósági probléma hátráltatta a versenyzőket, illetve egyéni- és csapathibák egyaránt hozzájárultak a vereséghez.

A versenyzőpáros nem változott 2023-ra, a Ferrari idén is a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel áll rajthoz, a menedzsment azonban jelentősen átalakult azáltal, hogy Mattia Binotto távozott posztjáról. A csapatfőnöki székbe idén az Alfa Romeótól érkezett Frederic Vasseur ült, a francia szakember pedig természetesen jó eredményeket vár az istállótól az előttünk álló idényben.

A Ferrari új autójának prezentációját a csapat házi tesztpályáján, Fioranóban tartotta meg néhány lelkes rajongó előtt. Nem sokkal a kezdés után már színpadra is szólították a két versenyzőt, akik természetesen arról beszéltek, mennyire izgatottan várják már, hogy megkezdődjön a 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat. Nem sokkal később már a csapat nagykövete, Marc Gene beszélgetett az újonnan kinevezett csapatvezetővel, Fred Vasseurrel.

Hamarosan aztán az SF23-as kódjelű versenyautó is megmutatta magát, az új versenygépet pedig a csapat rögtön pályára is vitte Fioranóban. A 2023-as betontorpedóval Charles Leclerc tehette meg az első métereket a Scuderia házi tesztpályáján, nem sokkal később pedig Carlos Sainz is lehetőséget kapott.

Az már első ránézésre is látszik, hogy a Ferrari igyekezett megtartani a tavalyi versenygép erősségeit aerodinamikai szempontból, ám persze minden tekintetben igyekezett finomítani azokon. A csapat számára az egyik legfőbb kihívást az jelentette, hogy megoldást találjon azokra a motorproblémákra, melyek 2022-ben hátráltatták őket, a hírek szerint pedig sikerrel is jártak.

Színvilágában természetesen nem tartogatott nagy meglepetést a Ferrari, a piros alapszín mellett viszont meglehetősen sok fekete került az SF23-asra – pontosabban karbon, ami a súlycsökkentés szempontjából egy meglehetősen hatékony megoldás.

A Ferrari információnk szerint szerdán filmforgatást tart az új autóval, a szabályok szerint pedig ilyenkor legfeljebb 100 km-t lehet teljesíteni. Az előszezoni tesztet jövő héten tartják Bahreinben, a szezonnyitót pedig ugyanitt, március 5-én.

Játssz az F1Világgal!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

F1VILÁG.HU (@f1vilag) által megosztott bejegyzés

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!