Bemutatta autóját és csapatát a Renault - F1VILÁG.HU

Bemutatta autóját és csapatát a Renault

Megtartotta 2016-os csapatbemutatóját párizsi központjában a Forma-1-be idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault. A francia istálló versenyzői Jolyon Palmer és Kevin Magnussen lesznek.


Megtartotta 2016-os csapatbemutatóját párizsi központjában a Forma-1-be idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault. A francia istálló versenyzői Jolyon Palmer és Kevin Magnussen lesznek.

A prezentáció a Renault elnöke, Carlos Ghosn beszédével kezdődött, aki elárulta, a mai naptól kezdődően két részre bontva zajlik majd a francia vállalat sporttevékenysége, a két részleg pedig szorosan együttműködik majd a sikerek elérése, valamint a technológiai fejlődés érdekében.

Ghosn elárulta, a Renault Sport Racing részleget Jérôme Stoll vezeti elnökként, munkáját technikai igazgatókét Cyril Abiteboul segíti, míg versenyigazgatóként Frédéric Vasseur tevékenykedik majd.

A bemutatón kiderült, az újonc Jolyon Palmer csapattársa 2016-ban Kevin Magnussen lesz a Forma-1-ben, míg a tartalékversenyzői feladatokat Esteban Ocon látja el. A versenyzők a csapattagokkal közösen aztán le is leplezték a francia istálló új betontorpedóját, az R.S.16-os kódjelű versenygépet, mely a február 22-én kezdődő első előszezoni teszten pályára is gurul Barcelonában.

Úgy tudni, a 2016-os versenyautó festése a szezonkezdetre megváltozhat.

„Nem az a célunk, hogy csak körözgessünk, nem azért vagyunk itt, hogy növeljük a létszámot. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk!” – mondta ambiciózus szavakkal Cyril Abiteboul.

Hirdetés

„Minden kategóriában nyertünk már, nem látom okát annak, miért ne vihetnénk ezt véghez a Forma-1-ben is.”

Az újonnan kinevezett sportigazgató, Frédéric Vasseur hozzátette: „A Renault bizonyította a múltban, hogy képes a győzelemre. A motorsport benne van a DNS-ünkben, és rendkívül motiváltak vagyunk. Egy új kihívás áll előttünk és nagyon eltökéltek vagyunk.”

A Renault Forma-1-es csapatának technikai igazgatója Bob Bell lesz, a karosszériáért Nick Chester, a V6-os erőforrás fejlesztéséért pedig Rémi Taffin felel.

A Renault bejelentette azt is, fő támogatója a Forma-1-ben az Infiniti lesz majd, de a Total-lal való együttműködés is folytatódik 2016-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!