Friss hírek

Bemutatta új F1-es Safety Carját a Mercedes

Bemutatta a 2022-es Forma-1-es szezonban használatos biztonsági- és orvosi autóit a Mercedes. A német gyártó idén is az Aston Martinnal közösen látja el feladatait.

A Mercedes 1996 óta szállítja a vészhelyzetben használatos autókat a Forma-1-nek, idén pedig új modellekkel próbálja majd ellátni feladatait. A Mercedes biztonsági autója az idei szezontól kezdve egy AMG GT Black Series modell lesz majd, míg orvosi autóként egy AMG GT 63 S 4MATIC+ modell szolgál majd.

Az új Safety Car és Medical Car már a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon szolgálatban lesz, a Mercedes tájékoztatása szerint pedig soha nem használtak még ennyire erős modelleket az F1-ben ezekre a feladatokra.

Hirdetés
 

A biztonsági autó esetében az egyik legszembetűnőbb változás, hogy a tetejéről eltűnt a fényhíd, a fényjelző berendezést az új autó első szélvédőjére, illetve hátsó spoilerére szerelték fel. A hátsó rendszámtábla ugyancsak jelzi majd a versenyzőknek az éppen aktuális zászlójelzéseket úgy a Safety Car, mint a Medical Car esetében. Mindkét modell megtartja a tavaly óta használt piros fényezést.

Azokon a hétvégéken, melyeken nem a Mercedes autói lesznek szolgálatban, az Aston Martin Vantage, illetve az Aston Martin DBX SUV látja el a biztonsági autó, illetve az orvosi autó feladatait.

Képgaléria

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bemutatta új F1-es Safety Carját a Mercedes
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket
Verstappen még gyógyulási fázisban: Olyan volt, mintha hiányozna egy tüdőm!
Russell válaszolt Hamiltonnak: Semmiféle szerencse nem volt a szaúdi beállításaimban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!