Bemutatták a szaúd-arábiai F1-es pályát - F1VILÁG.HU

Bemutatták a szaúd-arábiai F1-es pályát

A Forma-1 vezetősége a Szaúd-Arábiai Nagydíj szervezőivel közösen csütörtökön nyilvánosságra hozta a dzsiddai versenypálya részletes terveit.

A száguldó cirkusz mezőnyét idén először látja vendégül Szaúd-Arábia, a versenypályát pedig Hermann Tilke vállalata tervezi a Forma-1 Ross Brawn által vezetett csapatával szoros együttműködésben.

A pálya Dzsiddában épül a Vörös-tenger partján, mintegy 12 km-re a város központjától. Az aszfaltcsík 6,175 km hosszú lesz, a spái versenypálya után ez lesz a második leghosszabb az F1-es naptárban.

 

A pályán 27 kanyar található, és várhatóan 3 DRS-zónát alakítanak majd ki rajta. Az átlagsebesség a becslések szerint 250 km/h körül lesz majd, a vonalvezetést tempós kanyarok és sikánok, mint ahogy hosszú, padlógázas szekciók jellemzik. Ez lesz a Forma-1 leggyorsabb utcai helyszíne, sőt, általánosságban is az egyik leggyorsabb pályának számít majd.

„Mindig nagyon izgalmas nyilvánosságra hozni egy új versenypálya részleteit, és a szaúd-arábiai utcai pálya sem kivétel” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Szorosan együttműködtünk Tilke csapatával és a promóterrel, hogy egy olyan pályát alkossunk meg, mely izgalmas kerék a kerék elleni csatákat ígér a rajongóknak, és kihívást nyújt minden versenyzőnek.”

„A tervezéssel a legtöbbet hozunk ki egy modern utcai pályából, ritmusos vonalvezetése pedig nagy tempót és előzési lehetőségeket kínál. A környezet is hihetetlen a Vörös-tenger partján, és alig várjuk már, hogy lássuk az autókat itt decemberben.”

A dzsiddai F1-es pálya vonalvezetése

A Szaúd-Arábiai Nagydíjat december 3-5. között rendezik majd Dzsiddában, a teljes versenynaptárat ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!