Friss hírek

Berger: A Red Bull miatt több a hiba Hamiltonnál és a Mercedesnél

A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger szerint nem kérdés, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes azért hibázgat a 2021-es idényben, mert rendkívül kemény ellenfélre lelt a Red Bull Racing és Max Verstappen személyében.

Hamilton idén két komolyabb hibát is elkövetett, és a Mercedes is több alkalommal bakizott a versenyek során. A brit versenyző hátránya jelenleg 4 pont az összetettben Verstappennel szemben, míg a csapatok versenyében a Mercedes hátránya 26 pontra nőtt.

A korábban a Ferrari színeiben is versenyző Gerhard Berger azt mondja, nehéz dolga van idén a Mercedesnek, emiatt pedig be-becsúsznak hibák.

„Lewisnak nem volt ellenfele az elmúlt néhány évben, idén viszont erős ellenfélre lelt Verstappen személyében. Ez pedig azt jelenti, hogy a nyomás teljesen más, így becsúsznak hibák. De legalább a nézők számára izgalmas ez!” – mondta Berger a német Sport1 kérdésére.

„Jelenleg Max esetében megvan a lendület. Remek bajnoki küzdelem ez. A Mercedes erős lesz, a Red Bull egyre jobb és jobb teljesítménnyel rukkol elő. Remélem, hogy ez az ökölváltás egészen az utolsó versenyig folytatódni fog.”

Berger beszélt arról is, Toto Wolff irányítása mellett vált naggyá a német istálló

„Wolff egy kiváló gyári csapattal kezdett, de sokat hozzátett egy olyan sikertörténethez, mely egyedülálló a Forma-1 történetében. Kiváló munkát végzett” – mondta az osztrák.

„Már elért sikereket. Válságról beszélni elég magas szintű retorika… A nagy kérdés az, hogy a Honda fel tud-e zárkózni a Mercedes-motorok teljesítményszintjére. Idén nagyot léptek előre. És végső soron a végeredményről a Mercedes és a Honda motorjai döntenek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!