Berger alábecsülte Vettel képességeit

A Toro Rosso egykori résztulajdonosa, Gerhard Berger bevallotta, hogy nem az ő választása volt Sebastian Vettel, ugyanis nem gondolta, hogy ennyire jó a német pilóta, aki végül megszerezte csapata első győzelmét az Olasz Nagydíjon.

A Toro Rosso egykori résztulajdonosa, Gerhard Berger bevallotta, hogy nem az ő választása volt Sebastian Vettel, ugyanis nem gondolta, hogy ennyire jó a német pilóta, aki végül megszerezte csapata első győzelmét az Olasz Nagydíjon.

Németországban az új Schumacherként emlegetik, miután egy független kiscsapat versenyzőjeként történelmet írt, és a sport történetének legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált Olaszországban.

Vettel kivételes tehetség, és a Toro Rosso fantasztikusan döntött, mikor a tavalyi év közben leigazolta a BMW Sauber istállótól, ahol tesztpilótaként nem kapott versenyzési lehetőséget.

Berger elmondta, hogy bár ő döntött a versenyzők leváltása mellett, nem ő fedezte fel Vettelt, ugyanis nem gondolta, hogy ennyi van a német versenyzőben.

“Őszintén szólva nem az én kiválasztottam volt” – mondta Berger a speedtv.com-nak. “Néhány éve már figyelem Vettel pályafutását. Láttam, hogy jó, de nem gondoltam, hogy ennyire. Didi Mateschitz (Red Bull vezér) ajánlotta.”

“Mikor kijelentettem, hogy versenyzőket kell cserélnünk, akkor Didi azt mondta, próbáljuk ki Vettelt. Lelkesedtem az ötletért, azonban figyelmeztettem, hogy időbe fog telni, míg hozni fogja az eredményeket, legalább még egy fél év kell neki.”

“Kezdetben nem volt tökéletes, azonban nagyon gyorsan fejlődött. Hihetetlen intelligenciával dolgozott, így utólag már elárulhatom, alábecsültem a képességeit” – tette hozzá Berger

Az osztrák szakember, aki a héten eladta 50%-os tulajdonrészét a Red Bullnak, azt is elmondta, döntésének hátterében az állt, hogy tudomására jutott: Dietrich Mateschitz megvonja a támogatást, és készen áll eladni a kiscsapatot.

“Akkor döntöttem úgy, hogy kiszállok, mikor Didi (Mateschitz) közölte velem, hogy a szabályok drasztikus változása miatt el akarja adni a csapatot” – mondta Berger. “Szívesen folytattam volna a munkát a Toro Rossóval, azonban egymagam nem tudtam volna finanszírozni a csapatot.”

Az egykori versenyző azt is hozzátette, hogy meglátása szerint az új szabályok bevezetése miatt a kiscsapatok, mint a Toro Rosso, halálra vannak ítélve az F1-ben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS