Berger: Ez az, amire szüksége van a Forma-1-nek! - F1VILÁG.HU

Berger: Ez az, amire szüksége van a Forma-1-nek!

HIRDETÉS
A McLaren és a Ferrari korábbi versenyzője, Gerhard Berger szerint a Lewis Hamilton és a Max Verstappen között zajló bajnoki rivalizálás pontosan az, amire a Forma-1-nek jelenleg szüksége van.
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Gerhard Berger. Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

A két pilóta idén elképesztő csatát vív a világbajnoki címért, a legutóbbi, olaszországi versenyen pedig ismét egymásnak feszültek, párharcuk pedig balesettel, és mindkettejük kiesésével ért véget.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Verstappen és Hamilton összeütköztek: a Brit Nagydíjon szintén baleset alakult ki kettejük között, akkor viszont csak a Red Bull pilótája esett ki.

A Benettonnal, a Ferrarival és a McLarennel is futamot nyerő Gerhard Berger szerint viszont ezek az események is reklámot, és ezáltal népszerűséget generálnak a Forma-1-nek.

„Mindent elmondtak már, szerintem versenybaleset volt” – mondta az osztrák ex-versenyző a Monzában történtekkel kapcsolatban. „Ha az a kérdés, ki kerülhette volna el könnyebben, akkor talán Max, ezért is kapott 3 rajthelyes büntetést.”

„De ami ennél fontosabb, hogy pontosan ez az, amire a Forma-1-nek szüksége van. Ez a versenyzés! Végre van két nagyfiú, aki versenyez egymással, és még jobb, hogy két eltérő csapatot képviselnek.”

„Képzeljük csak el, mi lenne, ha lenne egy harmadik versenyző is a Ferraritól, aki ugyanígy az élen harcolna! Tömött lelátók lennének, az emberek pedig újra néznék a versenyeket. Ez az, amit a Forma-1 évek óta keresett. Nagyon fontos a sport számára, hogy vannak ilyen dolgok.”

A jelenleg a német túraautó-bajnokságot (DTM) irányító Berger szerint nagyon nehéz megjósolni, hogy a két bajnokesélyes közül ki kerül majd ki győztesen. Az osztrák ugyanakkor úgy véli, az F1 számára jobb lenne, ha Verstappen diadalmaskodna.

„Azt gondolom, az egész sport számára jó lenne a változás. Ugyanakkor viszont az is nagyszerű, hogy Lewis Hamilton ugyanolyan szinten teljesít ennyi év után, benne van a gyilkos ösztön és a fegyelem is. Szívesen nézném, hogy Lewis minden idők legjobbjává válik, szóval nehéz egyenes választ adni erre a kérdésre.”

„De láthattuk már, ahogy Lewis sorozatban nyert négy bajnoki címet, és tudjuk, hogy mostanra Max Verstappen is szupersztárrá vált. Szóval nagyszerű lenne látni, ha ez a fiatal srác diadalmaskodna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!