Berger sajnálja Sainzot, az Audival kapcsolatban is figyelmeztet - F1VILÁG.HU

Berger sajnálja Sainzot, az Audival kapcsolatban is figyelmeztet

HIRDETÉS
A McLaren és a Ferrari egykori versenyzője, Gerhard Berger azt mondja, nagyon sajnálja Carlos Sainzot amiatt, hogy 2025-ben nem kap versenyképes ülést a Forma-1-ben.
Carlos Sainz

A rutinos versenyzőnek az idei szezon végén távoznia kell jelenlegi csapatától, a Ferraritól, miután a maranellóiak leszerződtették a helyére Lewis Hamiltont. Bár Sainz korábban a Mercedesszel és a Red Bull-lal is tárgyalt, mostanra kiderült, egyik nagycsapathoz sem szerződhet, így vagy a 2026-ban Audivá váló Saubernél, vagy a Williamsnél folytatja pályafutását.

Sainz a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, a pletykákkal ellentétben még nincs aláírt szerződése 2025-re, sőt, valójában nehezére esik a jövőn gondolkodni, miközben jelenleg győzelemre, de legalábbis dobogós helyekre esélyes autója van.

A Ferrarinál korábban hat szezont is lehúzó Gerhard Berger szerint méltatlan helyzetbe került Sainz, noha a teljesítménye miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie.

„Nagy kár érte. Egy kicsit sajnálom őt, mivel meglehetősen egy szinten van [Charles] Leclerc-rel” — mondta az osztrák a Bild am Sonntag című lapnak. „A Ferrari viszont Hamilton mellett döntött, aki feltételezhetően friss dinamikát hoz majd a csapathoz.”

„Az igaz, hogy Lewis biztosan magával visz majd egy-két mérnököt, akikre a Ferrarinak szüksége van, és Adrian Newey is érkezhet mások mellett. Sainznak viszont rendkívül nehéz dolga van, mert jelenleg nem igazán vannak jó ajtók.”

Berger azt mondja, a Sauber az Audi miatt vonzó opció lehet a jövőt illetően, de könnyen lehet, hogy a csapat még évekig nem tud komoly sikereket elérni.

„Egy német gyártó a Forma-1-ben abszolút érték. De nem szabad alábecsülni azt, ha a legmagasabb motorsport-kategóriába csatlakozik egy gyártó. Türelemre van szükség, és lesz néhány hiba is. Emlékszem a Red Bullra: akkoriban közel álltam hozzájuk, és bár ott volt nekik Adrian Newey, elkövettek néhány hibát, és hat évbe telt nekik, mire győztes csapattá váltak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!