Berger: Szemléletváltásra van szükség a F1-ben

Komoly változások szükségesek a Forma-1-ben ahhoz, hogy a rajongók ne fordítsanak hátat a száguldó cirkusznak – vélekedik a korábbi autóversenyző, Gerhard Berger.


Komoly változások szükségesek a Forma-1-ben ahhoz, hogy a rajongók ne fordítsanak hátat a száguldó cirkusznak – vélekedik a korábbi autóversenyző, Gerhard Berger.

A száguldó cirkusz csapatai a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) ma egyeztetnek a 2017-re tervezett, radikálisnak mondott szabályokról, Berger azonban azt mondja, nemcsak a versenyautókon kellene módosítani, hanem komoly szemléletváltásra is szükség volna.

„A rajongók több küzdelmet akarnak látni a versenypályán, és több akciót” – mondta Berger a Salzburg Nachrichten című lapnak nyilatkozva. „Az én időmben még az F1-es autók mondhatni közveszélyesek voltak.”

„1400 lóerő leadására voltak képesek és nem voltak vezetést segítő berendezések. De manapság már az első kanyar után eldől, ki nyeri a versenyt.”

„Vissza kell térni egy olyan rendszerhez, melyben a versenyző a siker kulcsa az F1-ben. Csak 4-5 olyan versenyzőnek kellene lennie, aki képes bajnoki címet nyerni.”

„Szükség van ezekre a változtatásokra ahhoz, hogy a rajongók továbbra is nézzék a versenyeket.”

Bár a Forma-1 hőskorában is voltak domináló csapatok, Berger azt mondja, a mai érához képest óriási különbségek mutatkoztak akkoriban, hiszen jóval több kiesés szolgáltatott izgalmakat a versenyeken. Ma azonban a versenyzői hibák nem bosszulják meg magukat, ráadásul a versenyautók is nagyon megbízhatóak.

„Voltak domináns csapatok a múltban, de több kiesés is volt. Manapság minden autó eljut a kockás zászlóig, nincsenek meglepetések” – magyarázta az osztrák.

„Akkoriban egészen a leintésig nem voltak biztosak a dolgok. Még az utolsó körben sem volt garancia semmire. A versenyzők pedig nagy árat fizettek a hibáikért.”

„Ma viszont már semmi feszültség nincs a rajt után, hatalmas aszfaltozott bukóterek vannak, és némi szerencsével még pozíciót sem veszítesz, ha kicsúszol.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS