Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Berger szerint Rosberg visszatérhet az F1-be

Berger szerint Rosberg visszatérhet az F1-be

Gerhard Berger nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az idei szezont követően visszavonuló Nico Rosberg néhány év múlva visszatér a Forma-1-be.


Gerhard Berger nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az idei szezont követően visszavonuló Nico Rosberg néhány év múlva visszatér a Forma-1-be.

A 2016-os év világbajnoka múlt pénteken jelentette be, befejezi F1-es pályafutását, a Mercedes pedig ezzel igencsak nehéz helyzetbe került, hiszen nem tudják, kivel pótolják jövőre a német versenyzőt.

Gerhard Berger – aki maga is komoly szerepet játszott abban, hogy Rosberg idén aláírja új, 2 évre szóló szerződését a csapattal – a Servus TV-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte elképzelhető, hogy a 31 esztendős versenyző pár év múlva visszatér az F1-be.

„Előfordulhat, hogy 2-3 év múlva azt mondja majd magának, ’nem akarok már otthon üldögélni’. El tudom képzelni, hogy megunja majd a dolgot! – mondta Berger.

„Esély van rá, főleg, hogy ilyen fiatalon, és a csúcson hagyta abba. Nem számít, milyen üzletbe vág bele, az efféle versenyautók vezetését semmi sem pótolja, mint ahogy azt sem, ha az ember győztesként áll a dobogóra.”

„Még ha Nico azt is mondja most, hogy nem érdekli már, könnyen el tudom képzelni, hogy pár év múlva megunja majd magát.”

Berger kifejtette, Rosberg bátor döntése igazán erős karakterre vall.

„Egy nagyon határozott személyiségre utal az, ha elköszönsz úgy, hogy még két évre szóló szerződésed van egy topautóval. Ha egy kis szabadságra vágyott volna, megtehette volna, hogy eltölt egy nyugisabb idényt, és aztán egy évvel később újra támad, a pénzt pedig viszi magával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!