Beszállítót válthat a Ferrari csapata

Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari csapata jövőre már egy másik beszállító turbófeltöltőit használhatja a Forma-1-ben.


Olasz sajtóhírek szerint a Ferrari csapata jövőre már egy másik beszállító turbófeltöltőit használhatja a Forma-1-ben.

A maranellói gárda kiábrándítóan teljesített a bajnokság eddig eltelt részében, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy V6-os erőforrása nem tudja felvenni a versenyt a Mercedes aggregátjával.

Az Autosprint című olasz szaklap jelentése szerint a legtöbb gond a turbófeltöltővel van, melyet a Ferrari egy amerikai vállalattól, a Honeywelltől szerez be. A lap úgy tudja, a patinás olasz istálló már tárgyal egy lehetséges beszállítóval.

„Ahhoz, hogy nyerjünk a Forma-1-ben, nem szabad, hogy gyenge pontjai legyenek a hajtásláncnak” – mondta még korábban Luca Marmorini, a Ferrari motormérnöke.

Marco Mattiacci, a gárda csapatfőnöke nemrég úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy javítsanak a teljes csomagon.

„Nem akarok ujjal mutogatni egyetlen összetevőre, vagy területre sem, az nem volna helyes. De az kétségtelen, hogy a Mercedes erőforrása jelenleg jobban működik” – mutatott rá a szakember.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!