Friss hírek

Betelt a pohár: A McLaren megkereste a Mercedest!

Brit sajtóértesülések szerint megkereste korábbi motorpartnerét, a Mercedest a McLaren, miután az előszezoni teszteken ismét komoly gondok támadtak a Honda erőforrásaival.


Brit sajtóértesülések szerint megkereste korábbi motorpartnerét, a Mercedest a McLaren, miután az előszezoni teszteken ismét komoly gondok támadtak a Honda erőforrásaival.

A McLaren 2015-ben váltott Honda-motorokra, a japán gyártó azonban azóta is képtelen felvenni a versenyt a riválisokkal, és az idei barcelonai teszteken is rengeteget szenvedett a megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében is.

Hirdetés
 

A Motorsport.com című internetes szaklap azt írja, a McLarennél komolyan aggódnak amiatt, hogy a Honda nem tud fejlődni, így 2017-ben is jelentős bevételkiesésre számíthat, ráadásul 2018-ra is nehéz lesz főszponzort találni a gyenge szereplés miatt.

A Motorsport.com forrásai szerint arról is egyeztetések folytak már, hogy a McLaren a jövőben ismét Mercedes motorokkal versenyezne a Forma-1-ben – a megkeresést pedig állítólag nem is utasították el a németek.

A McLaren szóvivője persze nem kommentálta ezeket az értesüléseket.

„A Hondával közösen mérlegeljük a lehetőségeinket, de médiaspekulációkat nem kommentálunk” – fogalmazott.

Miután a McLaren és a Honda hosszú távú megállapodást kötött, a wokingi istállónak nem lenne könnyű dolga a váltással.

Ráadásul a csapatnál amiatt is aggódnak, hogy a Mercedes-motorokkal sem lenne könnyű újra világbajnoki címeket nyerni, hiszen a németek gyári csapatként is részt vesznek a világbajnokság küzdelmeiben – nem is eredménytelenül.

Sok minden múlik azon, a Honda mennyire tudja összekapni magát azok után, hogy a McLaren részéről egyre nagyobb nyomás nehezedik a japán gyártóra.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója mindenesetre az AS című spanyol sportlapnak nyilatkozva azt mondta, a Mercedes motorjaival szerinte képesek lennének a győzelemre.

„Igen, szerintem újra nyerni tudnánk” – fogalmazott a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!