Betilthatják az időmérős motormódokat az F1-ben

Sajtójelentések szerint 2021-re betilthatják az időmérős motormódokat a Forma-1-ben!

Az F1-es motorgyártók az elmúlt évek során rendkívül nagy hangsúlyt fektettek abba, hogy olyan motormódokat fejlesszenek ki versenyautóik számára, melyek rövid időre a lehető legmagasabb teljesítményt biztosítják a kvalifikációkon.

A Mercedes abszolút élen járt ezen a téren, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig még a Brit Nagydíj hétvégéjén azt mondja, a német istálló autója körönként mintegy 4 tizedmásodperccel volt gyorsabb az ő autójuknál a versenyen, az időmérőn viszont közel 1 másodperccel.

Hirdetés
 

A RaceFans jelentése szerint viszont az FIA szeretné megakadályozni az efféle időmérős motormódok használatát a jövőben, erről pedig nemrég levelet is küldtek a csapatoknak.

Mindezt állítólag úgy szeretnék elérni, hogy szabályba foglalják: a teljesítménybeállításoknak az időmérőkön is ugyanolyanoknak kell lenniük, mint a versenyeken. A parc ferme-szabályok motorbeállításokra való kiterjesztése következhet tehát hamarosan.

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint a Mercedes jelenlegi teljesítményelőnye az időmérőkön hozzájuk képest egyértelműen a motormódban keresendő.

„Szerintem a motormódról van szó, határozottan jobban használják azt” – mondta a holland. „A versenyen használt motormódjaink viszont kicsit hasonlóbbak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Betilthatják az időmérős motormódokat az F1-ben
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!