Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Betilthatják az időmérős motormódokat az F1-ben

2020 70th Anniversary Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Sajtójelentések szerint 2021-re betilthatják az időmérős motormódokat a Forma-1-ben!

Az F1-es motorgyártók az elmúlt évek során rendkívül nagy hangsúlyt fektettek abba, hogy olyan motormódokat fejlesszenek ki versenyautóik számára, melyek rövid időre a lehető legmagasabb teljesítményt biztosítják a kvalifikációkon.

A Mercedes abszolút élen járt ezen a téren, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig még a Brit Nagydíj hétvégéjén azt mondja, a német istálló autója körönként mintegy 4 tizedmásodperccel volt gyorsabb az ő autójuknál a versenyen, az időmérőn viszont közel 1 másodperccel.

A RaceFans jelentése szerint viszont az FIA szeretné megakadályozni az efféle időmérős motormódok használatát a jövőben, erről pedig nemrég levelet is küldtek a csapatoknak.

Mindezt állítólag úgy szeretnék elérni, hogy szabályba foglalják: a teljesítménybeállításoknak az időmérőkön is ugyanolyanoknak kell lenniük, mint a versenyeken. A parc ferme-szabályok motorbeállításokra való kiterjesztése következhet tehát hamarosan.

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint a Mercedes jelenlegi teljesítményelőnye az időmérőkön hozzájuk képest egyértelműen a motormódban keresendő.

„Szerintem a motormódról van szó, határozottan jobban használják azt” – mondta a holland. „A versenyen használt motormódjaink viszont kicsit hasonlóbbak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!