Friss hírek

Bevált az új első szárny a Renault-nál, viszik Melbourne-be

Fotó: Renault

A Renault Forma-1-es csapata megerősítette, sikeresen tesztelte új koncepciójú első szárnyát a barcelonai tesztek 7. napján, így azt elviszi magával az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra is.

Az új elemet Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is kipróbálhatta tegnap, Nick Chester technikai igazgató pedig azt mondta, a vezetőszárny a várt teljesítményt nyújtotta a katalán ringen.

„Itt volt az első szárnyunk, és mindkét versenyzővel összehasonlítottuk. Mindketten preferálták, és úgy működött, ahogy a szélcsatornában, ami jó hír, és így megvan a melbourne-i első szárnyspecifikáció” – mondta a szakember.

„A köridőkön is látszik a javulás, és látszik a méréseinken is – szóval igazán jól működött.”

Chester azt mondja, az új szárny egy „eltérő koncepció”, és nagyon örülnek annak, hogy a szélcsatornában kapott értékek a pályán is megerősítést nyertek.

„Ez igazán pozitív dolog, mert egy első szárny trükkös dolgokat produkálhat, és nagyon könnyű korrelációs problémákba ütközni akkor, ha az ember egy új elemmel érkezik. Itt most minden úgy működött, ahogy vártuk, ami remek. Most elkezdhetünk fejleszteni rajta, próbálhatunk még többet kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!