Friss hírek

Bezárulhat az F1 ajtaja Robert Kubica előtt

Fotó: Renault Sport F1

Azok után, hogy a Renault csapata a legfrissebb hírek szerint 2019 végéig megállapodott Carlos Sainzcal, Robert Kubicának csökkentek az esélyei a Forma-1-es visszatérésre. A lengyelnek azonban lehetnek még opciói.

Kubica a Magyar Nagydíjat követő hungaroringi teszten körözhetett sokat a Renault 2017-es autójával, a francia istállónál pedig korábban elismerték, szeretnék jobban kiértékelni a lengyel versenyző képességeit, hogy lássák, van-e reális esély arra, hogy újra a száguldó cirkuszban versenyezzen.

Miután azonban a McLaren-Renault jövőbeli együttműködésének velejárójaként a francia istálló minden bizonnyal Carlos Sainzot ülteti egyik autójába, Kubicának más csapat után kell néznie.

A Williams például lehetőséget kínálhat a lengyelnek 2018-ra: bár Lance Stroll helye biztos a csapatnál, a tavaly már egyszer visszavonult, majd később visszahívott Felipe Massának nincs érvényes szerződése a következő idényre. Más kérdés, hogy a pletykák szerint Fernando Alonso is bejelentkezhet az ülésért.

Kubica neve a Saubernél is felmerülhet, habár a svájci istállónál kétségkívül a továbbiakban is számítanak Marcus Ericsson szolgálataira – no és persze szponzori hátterére.

Az biztos, hogy Kubica nincs egyszerű helyzetben, és egyelőre azt sem tudni, hogy folytatja-e máshol a versenyzést, ha a Forma-1-ben nem kap újra lehetőséget.

„Számomra nagyon egyszerű a dolog: a Forma-1 a legprofesszionálisabb és legmagasabb szintű kategória – nemcsak az autót, hanem az egész környezetet illetően, beleértve azokat az embereket is akikkel együtt kell dolgozni” – mondta a lengyel az F1 Racing magazinnak.

„A legnehezebb az volt, hogy hiányoztak azok az emberek, akikkel együtt dolgoztam, és az, hogy mindig a maximumra törekedtem annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból. Persze hiányzik a versenyzés, hiányzik a vezetés, de leginkább a motorsport legmagasabb szintje hiányzik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!