Friss hírek

Bianchi: Ha a Ferrari megkeres, nem mondok nemet!

A Marussia újonc versenyzője, Jules Bianchi nem tartja kizártnak, hogy 2014-ben a Ferrarinál folytathatja Forma-1-es pályafutását.


A Marussia újonc versenyzője, Jules Bianchi nem tartja kizártnak, hogy 2014-ben a Ferrarinál folytathatja Forma-1-es pályafutását.

A francia tehetség idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, és a bajnokság első felében teljesítményével lenyűgözte csapatát. Bianchi a Ferrari tehetségkutató programjából került ki, így természetesen a maranellói gárda is nyomon követi előmenetelét. Luca Baldisserri, a Ferrari akadémiájának vezetője a minap úgy fogalmazott, nagyon elégedettek az újonc teljesítményével.

A Marussia versenyzője a minap egy interjúban elárulta, egyelőre még korai a jövő évről beszélni, ám nem tartja kizártnak, hogy egy másik csapatnál folytatja 2014-ben.

„Őszintén szólva még túl korai erről beszélni” – mondta idézi a 24 esztendős versenyző szavait a Nice-Matin című francia lap.

„A szezon után fogjuk kiértékelni a lehetőségeket. Nem felejtem el, hogy a Marussiától kaptam meg a lehetőséget arra, hogy bemutatkozzam a Forma-1-ben. Ha jövőre is ennél a csapatnál versenyzek, örömmel teszem – ez minden, amit mondhatok.”

„Elégedett vagyok a bajnokság első felével, főleg az első pár futammal. A dolgok később elkezdtek kicsit bonyolódni, de azt gondolom, a legfontosabb, hogy ebben a hat hónapban sikerült komoly tapasztalatokat szereznem.”

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nemrég kijelentette, Felipe Massának össze kell kapnia magát, ha meg akarja tartani ülését a csapatánál, és állítólag az sem biztos, hogy Fernando Alonso Maranellóban marad – a spanyol ugyanis a hírek szerint a Red Bull Racinggel egyeztet.

Bianchinak tehát arra is esélye lehet, hogy jövőre a Forma-1 egyik, ha nem a legpatinásabb csapatánál folytassa pályafutását. Ha pedig lehetőséget kap, nem fog nemet mondani.

„Nem tudom, mik a Ferrari tervei. Ha a csapat hozzám fordul, az azért lesz, mert véleményük szerint készen állok arra, hogy Maranellóban folytassam. Majd meglátjuk. Talán felkérnek arra, hogy csatlakozzam a csapathoz télen. Természetesen nem fogok nemet mondani!”

„Ha pedig nem így lesz, még egy szezont eltöltök a Marussiánál, vagy egy másik csapathoz szerződöm, hogy további tapasztalatokat gyűjtsek – ez szintén remek opció.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!