Friss hírek

Bianchi jövőre is a Marussiánál marad

2014-ben is a Marussia alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását Jules Bianchi – jelentette be az orosz kiscsapat csütörtök reggel.


2014-ben is a Marussia alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását Jules Bianchi – jelentette be az orosz kiscsapat csütörtök reggel.

A francia tehetség idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, ám a pályafutását egyengető Ferrari azt fontolgatta, hogy a Sauber istállóhoz szerződteti a jövő évre.

Miután azonban a Marussia jövőre Ferrari-motorokra vált, és a pályán is folyamatosan fejlődik a csapat, megtarthatja Bianchit a 2014-es évadra.

„Nem is kívánhattam volna jobb környezetet Forma-1-es debütálásomhoz, kezdettől fogva nagyon otthon érzem itt magam” – mondta Bianchi, kinek legjobb eredménye eddig egy tizenharmadik hely, melyet a Maláj Nagydíjon ért el.

„Nagyon jól kezdtük a szezont, és bár a kihívás a szezon előrehaladtával egyre nagyobb lett, fontos leckéket tanultunk meg együtt, így jövőre sokkal jobb pozícióban lehetünk, amikor is sok változás következik be a sportban, a csapatnak pedig alkalmazkodnia kell.”

„Izgatottan várom, hogy része legyek továbbra is ennek a csapatnak, hiszen mindannyiunk számára egy új éra veszi kezdetét, és szeretném, ha együtt jó teljesítményre lennénk képesek.”

A Marussia csapatfőnöke, John Booth nagyon örül annak, hogy versenyzői fronton lesz némi stabilitás a nagy változások közepette.

„2014-ben új éra köszönt a sportágra, a folytonosság és következetesség a felállást tekintve pedig nagyon fontos lesz ebben az átmenetben” – nyilatkozta a szakember.

Bianchi csapattársa, Max Chilton tovább folytatja az egyeztetéseket a kiscsapattal – arról, hogy végül ki lesz a Marussia másik versenyzője jövőre, csak később tesz bejelentést az alakulat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!