Bianchi lesz a Force India tartalékosa

A Force India alakulata péntek délután hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy 2012-ben Jules Bianchi lesz a gárda teszt –és tartalékversenyzője.


A Force India alakulata péntek délután hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy 2012-ben Jules Bianchi lesz a gárda teszt –és tartalékversenyzője.

A 22 éves francia tehetség komoly lehetőséghez jut, hiszen az idény során legalább kilenc pénteki szabadedzésen autóba is ülhet majd, mi több, az istálló 2012-es versenyautójával jövő hónapban tesztelhet is.

„Nyilvánvalóan nagy izgalommal csatlakozom a Sahara Force India alakulatához, és az, hogy lehetőséget kapok a versenyhétvégéken, fontos lépés számomra” – mondta boldogan Bianchi. „A legjobb módja annak, hogy gyorsan tanuljak, hogy rendszeresen autóban ülök, és remélem, hogy jó helyzetben leszek majd ahhoz, hogy egy napon versenyzési lehetőséget kapjak.”

„A következő néhány hónap igazán izgalmas lesz számomra, hiszen megismerem a csapatot, láthatom, miképp dolgoznak, és felkészülhetek az autó vezetésére is. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, amiért hittek bennem, és különösen a Force Indiának, amiért megadják ezt a nagyszerű lehetőséget számomra.”

A gárda tulajdonosa, egyben csapatfőnöke, Dr. Vijay Mallya örömmel üdvözölte az ifjú versenyzőt.

„Fél szemmel mindig figyeltünk a fiatal, tehetséges versenyzőkre, és a GP2-ben nyújtott teljesítménye lenyűgözött mindannyiunkat. Azzal, hogy lehetőséget adunk neki, ismét bizonyítjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a fiatalok iránt” – fogalmazott Mallya.

„Kétségem sincs afelől, hogy Jules gyorsan beilleszkedik majd a csapatba, és nagyban hozzájárul majd a csapat munkájához a versenypályán is.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!