IMOLAGP

Bianchi nyitott az élen az első tesztnapon Magny-Cours-ban

Jules Bianchi diktálta a tempót a fiatal versenyzőknek fenntartott tesztprogram első napján Magny-Cours-ban, ahol a Ferrari, a Mercedes és a Force India dolgozott.


Jules Bianchi diktálta a tempót a fiatal versenyzőknek fenntartott tesztprogram első napján Magny-Cours-ban, ahol a Ferrari, a Mercedes és a Force India dolgozott.

A Ferrari francia pilótája, aki az idei évben a Force India tartalékversenyzői pozícióját tölti be, fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint Luiz Razia a Force Indiával.

Bianchi összesen 87 kört teljesített és 1:18.070-es idejével magabiztosan nyerte a tréninget, ahol egy új első szárnyat tesztelt a Ferrarinak, ami részét képezi az olaszok új aerodinamikai javítócsomagjának.

Az ifjú tehetség azonban idő előtt feladni kényszerült a körözést, miután vélhetően egy mechanikai probléma miatt megállt autója az egyik kanyarban.

Razia először vezethette a Force India versenygépét, és lágy gumikat használva, 1:18.535-ös idejével a második helyen végzett, miután 64 kört teljesített. Az indiai gárda szintén egy új első szárnnyal kísérletezett.

A brazil miatt egy alkalommal a piros zászló is előkerült, miután megpördült az Imola kanyarban.

A figyelem középpontjában a Mercedes állt a délelőtt folyamán, hiszen a gárda bemutatta vadonatúj, Coanda effektust használó kipufogó elrendezését, mintegy részeként annak az intenzív aerodinamikai csomagnak, amely a W03-as kódszámú versenygépre kerül hamarosan.

A brackley-i gárda autóját Sam Bird vezette, aki 95 kör megtételét követően, 1:19.094-es idejével a harmadik helyen végzett.

Bianchi szerdán a Force India autóját teszteli majd, hiszen a gárda komolyan fontolgatja, hogy versenyzői ülést biztosít a francia számára a következő idényben.

Davide Rigon veszi át tőle a Ferrari volánját, míg Bird tovább folytatja a Mercedes újításainak tesztelését a francia ringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!