Bianchi reméli, egy napon a Ferrari pilótája lesz - F1VILÁG.HU

Bianchi reméli, egy napon a Ferrari pilótája lesz

HIRDETÉS

Egy napon a Ferrari versenyzőjeként folytatná pályafutását a Forma-1-ben a Marussia újonca, Jules Bianchi.


Egy napon a Ferrari versenyzőjeként folytatná pályafutását a Forma-1-ben a Marussia újonca, Jules Bianchi.

A francia tehetség a maranellói gárda tehetségkutató akadémiájának felfedezettje, idén pedig első évét teljesíti a száguldó cirkuszban.

Bianchi sokáig a Force Indiával tárgyalt, a gárda azonban végül Adrian Sutilnak szavazott bizalmat. Bianchi végül mégis bemutatkozhatott az autósportok csúcsosztályában, a Marussia ugyanis az utolsó pillanatban lecserélte Luiz Raziát.

Bianchi elmondta, természetesen folyamatos kapcsolatban áll a Ferrarival csapatával.

„Természetesen szoktam egyeztetni a Ferrarival, hiszen tagja vagyok a csapat versenyzői akadémiájának, úgyhogy biztosan odafigyelnek arra, hogyan is teljesítek” – mondta a francia tehetség. „De nem szeretnék extra nyomást helyezni magamra – most a Marussia alakulatát erősítem, szeretnék jó munkát végezni a csapat számára, és aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

Bianchi remek formában kezdte a szezont, a sereghajtó csapat versenygépével nem egyszer megvillantotta tehetségét a bajnokság első két versenyén. Az ifjú versenyző elmondta, hosszú távú céljai között természetesen a Ferrari szerepel.

„Ez olyasvalami, amit észben tartunk, hiszen az akadémia miatt szerződésem van velük, szóval kétségtelen, hogy a jövőben szeretnénk valamit csinálni közösen. De még túl korai bármit is tudni erről. Csak két versenyen vagyunk túl, még tizenhét hátravan, majd kiderül, mi lesz.”

„Fontos, hogy ezen a szinten teljesítsek továbbra is, illetve tovább javuljak. Majd kiderül, hogy mi lesz a következő évben, de örömmel maradnék 2014-ben is a Marussia csapatánál.”

Amikor arról faggatták, lát-e esélyt arra, hogy néhány éven belül a Ferrarinál folytassa pályafutását, a 23 esztendős tehetség így felelt: „Igen – azt hiszem, ha egy versenyző a Forma-1-ben van, akkor egyik a világ legjobb pilótáinak, szóval esélyes egy olyan élcsapat ülésére, mint a Ferrari. Úgy gondolom, több tapasztalatra van szüksége a fiatal pilótáknak, ha viszont jó versenyeket fut, akkor megmutatja az embereknek, hogy megérdemel egy esélyt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!