Friss hírek

Bianchi szívesen maradna a Marussiánál

A Marussia ifjú versenyzője, Jules Bianchi úgy véli, jövője szempontjából kiváló opció volna, ha még egy szezont lehúzhatna az orosz kiscsapat színeiben.


A Marussia ifjú versenyzője, Jules Bianchi úgy véli, jövője szempontjából kiváló opció volna, ha még egy szezont lehúzhatna az orosz kiscsapat színeiben.

A francia pilóta idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban – helye azonban csak az utolsó pillanatban vált biztossá, miután kiderült, Luiz Razia támogatói nem tudják előteremteni a Forma-1-es induláshoz szükséges pénzt.

Bianchi a Ferrari tehetségkutató akadémiájának neveltje, korábban a Force India tartalékosaként tevékenykedett, ám végül nem kapott ülést az indiai alakulatnál, mely inkább Adrian Sutilnak szavazott bizalmat.

A Marussia 2014-ben már a Ferrari motorjait használja a Forma-1-ben, Bianchi pedig úgy véli, a technikai szabályok átalakulása komoly esélyt tartogathat a kiscsapat számára.

„Úgy gondolom, a Marussia egy jó csapat lesz jövőre” – fogalmazott az ifjú tehetség.

„Új motorunk lesz, és minden csapat a nulláról fog kezdeni. Szerintem jó lehetőségek kínálkoznak majd számunkra. Szóval jó opció volna az, hogy itt maradjak.”

Bianchi hozzátette, egyáltalán nem frusztrálja, hogy a mezőny hátsó traktusában kell versenyeznie, hiszen pontosan tudja, a Marussia forrásai korlátozottak.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, amink van, még ha egy kicsit szeretnénk is jobb teljesítményt nyújtani. Szerintem jól teljesítünk.”

„Ez egy másfajta kihívás, de alapvetően tudjuk, maximum mire vagyunk képesek, szóval megpróbáljuk folyamatosan hozni ezt. Számomra a győzelem most azt jelenti, hogy csapattársam, illetve a Caterham előtt végezzek, úgyhogy ez az egyetlen kitűzött célunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!