IMOLAGP

Bianchi versenyezni akar jövőre

Versenyezni akar a Forma-1-ben a következő esztendőben Jules Bianchi, a Force India teszt –és tartalékversenyzője.


Versenyezni akar a Forma-1-ben a következő esztendőben Jules Bianchi, a Force India teszt –és tartalékversenyzője.

A francia tehetség a fiatalok magny-cours-i tesztjén kedden és ma a Ferrari színeiben tesztelhetett, míg szerdán saját csapatával, a Force Indiával dolgozott.

Bianchi az idei évben a Force Indiának köszönhetően bizonyos nagydíjak pénteki edzésnapján szintén versenyautóba ülhet, de emellett részt vesz a World Series by Renault széria küzdelmeiben is. Az ifjú pilóta célja azonban természetesen az, hogy 2013-ban már a nagyokkal harcoljon.

„Egyszerűen csak megpróbálok az idei feladataimra, a WSR-re, illetve a péntek délelőtti szabadedzésekre összpontosítani” – mondta Bianchi az ESPNF1 kérdésére még Monzában.

„Tényleg fontos, hogy jól szerepeljek, és megmutassam az embereknek, hogy igenis megérdemlem az ülést. Megpróbálok szerezni egyet a jövő évre, és természetesen remélem, hogy a Force Indiánál versenyezhetek.”

A pletykák szerint nem kizárt, hogy a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton a Mercedesnél folytatja F1-es pályafutását, így Paul di Resta veheti át helyét a McLarennél – sőt, a Force India jelenlegi versenyzőit a Ferrarival is összefüggésbe hozták, hiszen Felipe Massának még nincs érvényes szerződése a jövő évre. Ez tehát azt is jelentheti, hogy Bianchi előtt megnyílik a Forma-1 kapuja.

„Olvastam mindent, és kicsit vicces is a dolog, mert az emberek rengeteg dolgot mondanak, és valójában nem is igazán tudni, hogy mi folyik itt. Azt hiszem, még semmi sem dőlt el, szóval várnunk kell. De kétségtelen, hogy hamarosan mozgásba lendülnek a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!