Friss hírek

Binotto: 40-50 lóerő a Ferrari hátránya

Mintegy 40-50 lóerővel gyengébb a Ferrari V6-os erőforrás a Mercedes hibrid motorjánál – ezt mondta nemrég az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto.

A maranellóiak komoly hátrányba kerültek az idei szezonban, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabálypontosításai után már nem tudják úgy használni motorjukat, mint az elmúlt idényben.

A Ferrari mindent megtesz a felzárkózásért, a 2021-es idényre egy teljesen új erőforrást fejleszt. Mattia Binotto csapatfőnök nemrég elárulta, a próbapados tesztek eredményeivel eddig elégedettek.

A szakember viszont azt mondja, talán túl optimisták lennének, ha arra számítanának, hogy utolérhetik a hibrid érában domináló Mercedest.

„Hogy beérhetjük-e a Mercedest? Ez talán túl nagy kérés lenne, hiszen ez azt jelentene, hogy 40-50 lóerőt nyerünk. De ha egy szintre kerülnénk a Hondával és a Renault-val, az már önmagában komoly előrelépés lenne” – mondta Binotto.

A szakember viszont óvatosságra intett: mivel jövőre nem lehet fejleszteni év közben a motorokon, nagyon oda kell figyelniük a fejlesztésre.

„Észben kell tartanunk azt, hogy a teljes 2021-es szezonban csak egy motorspecifikációt használhatunk – kisebb módosításoktól eltekintve. Szóval nincs helye a hibáknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!