Friss hírek

Binotto a Bahreini Nagydíjra sem utazik el

Vélhetően Bahreinbe sem utazik el a Ferrari Forma-1-es alakulatával az istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto.

A szakember már a Török Nagydíjon sem volt jelen, miután úgy döntött, inkább a maranellói főhadiszálláson felügyeli a 2021-es versenyautó fejlesztését.

Binotto távollétében a Ferrari remekül helytállt Isztambulban: Sebastian Vettel a 3., Charles Leclerc pedig a 4. helyen ért célba.

„Ami a szerepkörömet illeti, egy okos egyensúlyt kell találnom a versenypályán, illetve a gyárban elvégzendő feladataimat illetően” – mondta még korábban Binotto. „A gyárban folyó munka nagyon fontos. Szóval 2020-ban sem leszek ott minden versenyen, és ez jövőre még gyakrabban előfordul majd.”

Merthogy a 2021-es év különösen fontos lesz a Scuderia számára, 2022-ben ugyanis új szabályokat vezetnek be a Forma-1-ben, az új versenyautó fejlesztésére pedig nagy hangsúlyt fektet a Ferrari.

Binotto a hétvégi Bahreini Nagydíjra sem utazik el a Ferrarival, feladatait Laurent Mekies sportigazgató veszi át a pálya szélén.

„13 éve, a Toro Rossónál is dolgoztam már együtt vele” – mondta a szakemberről Sebastian Vettel. „Ügyes srác, de a mi teljesítményünk nem csak rajta, vagy Mattián múlik.”

„Vannak még jó páran, és sok mindennek kell összeállnia ahhoz, hogy jó hétvégénk legyen. Törökországban pedig nyilvánvalóan a körülményekből is profitáltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!