Friss hírek

Binotto: A Ferrari célja a 2. hely lesz 2021-ben…

Hiba volna a Mercedes legyőzésével próbálkozni, így 2021-ben a második hely megszerzése lesz a Ferrari célja a Forma-1-es bajnokságban – mondta a csapatot irányító Mattia Binotto.

Néhány hete John Elkann, a Ferrari elnöke mondta azt, 2022-ig nem vár győzelmet F1-es csapatától, arra kell tehát koncentrálniuk, hogy az új szabályok szerint épülő versenyautójuk a lehető legversenyképesebb legyen.

A maranellóiak kiábrándító formában kezdték az idei évet, és mivel a koronavírus-járvány miatti költségcsökkentés okán komoly korlátozásokat vezettek be az autók fejlesztésére vonatkozóan 2021-re.

Nemrég Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nyilatkozta úgy, nehéz helyzetben vannak, hiszen a korlátozások miatt nemigen tudnak javítani versenyautójukon.

„Vannak bizonyos korlátozások, amiken nem tudunk felülkerekedni. A motoron dolgozhatunk 2021-re, szóval ez a kiindulási alap, de a próbapados órák száma korlátozott” – mondta Binotto az olasz médiának nyilatkozva.

„Csinálhatunk bizonyos dolgokat, de annyit nem, mint amennyit korábban.”

„Az aerodinamika területén szabad a mozgás, de itt is csökkentették a szélcsatornában eltölthető órák számára.”

„Szóval igen, vannak korlátok egy olyan autó fejlesztésében, ami le van maradva.”

Binotto szerint hiba volna a Mercedes legyőzésére fókuszálni jövőre.

„Úgy hisszük, hogy képesek vagyunk a fejlődésre, de azt hiszem, helytelen dolog lenne a Mercedes legyőzésével próbálkozni, mert óriási a hátrányunk.”

„Mindazonáltal úgy hisszük, 2021-ben muszáj, hogy elérhető legyen számunkra a második hely.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!