Friss hírek

Binotto: A Ferrarinak felelőssége volt az elmúlt hónapokban

Hogyan tölti a karantént egy F1-es csapatfőnök? Erről mesélt Mattia Binotto, a Ferrari vezetője, akinek az életében hozott változásokat a koronavírus miatti karantén-időszak.

Kedden a Forma-1 hivatalosan is bejelentette, közel egy hónap múlva elrajtolhat a 2020-as F1-es szezon: ennek nemcsak a szurkolók, de a száguldó cirkusz mezőnye és a csapattagok is nagyon örülnek. 

Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, ő szeretteivel töltötte a karantén-időszakot, azonban a munkával is tudtak haladni: folyamatosan kapcsolatban álltak a csapat többi tagjával, így online meg tudták beszélni a szükséges dolgokat. 

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy én ezt a hosszú időszakot a családommal tölthettem. Megvolt a lehetőségem, hogy otthon is haladjak a munkával. Megvolt az alkalmam, hogy prioritásokat állítsak fel, és reflektáljak arra, amit ez a normál életből való kiszakadás tanított nekem” – nyilatkozta Binotto. 

„Tudatosult bennem, hogy olyan dolgokkal foglalkozhatok, amelyekkel korábban nem tudtam: hogy jobban meg tudom szervezni az életem, hogy jobban ki tudom tölteni az időmet, amikor a felületes dolgokat kiiktatom a napomból. A lényegre kell koncentrálni.

„A karanténban kapcsolatban voltunk a kollégákkal. Ez fontos volt ebben az érzékeny időszakban, amikor nemcsak a csapatunk jövőjéről, hanem az egész sport jövőjéről szó volt. Nem volt könnyű meghatározni a különböző irányokat a jövőre nézve, de úgy gondolom, hogy a Ferrarinak nagy felelőssége volt. Felelőssége a dolgozókért és a motorsportért – amikor a közjót az egyéni érdekek fölé kell helyezni.”

Binotto elmondta, annak ellenére, hogy jól működött a munka home office-ban is, már alig várja, hogy találkozzon a munkatársaival. 

„A technológia lehetővé tette, hogy kapcsolatban maradjunk az emberekkel. Ennek ellenére hiányoztak a személyes találkozások – az irodában, a tesztpadon, a gyártáson. Ez egészen más, mint amikor a képernyő előtt ülünk. Most a Ferrari-gyár újra feléledt, még úgy is, hogy még mindig sok dolgozó home office-ban van. Jó újra több embert látni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!