Binotto: A Ferrarinak felelőssége volt az elmúlt hónapokban

TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20 Charles Leclerc Mattia Binotto Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Hogyan tölti a karantént egy F1-es csapatfőnök? Erről mesélt Mattia Binotto, a Ferrari vezetője, akinek az életében hozott változásokat a koronavírus miatti karantén-időszak.

Kedden a Forma-1 hivatalosan is bejelentette, közel egy hónap múlva elrajtolhat a 2020-as F1-es szezon: ennek nemcsak a szurkolók, de a száguldó cirkusz mezőnye és a csapattagok is nagyon örülnek. 

Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, ő szeretteivel töltötte a karantén-időszakot, azonban a munkával is tudtak haladni: folyamatosan kapcsolatban álltak a csapat többi tagjával, így online meg tudták beszélni a szükséges dolgokat. 

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy én ezt a hosszú időszakot a családommal tölthettem. Megvolt a lehetőségem, hogy otthon is haladjak a munkával. Megvolt az alkalmam, hogy prioritásokat állítsak fel, és reflektáljak arra, amit ez a normál életből való kiszakadás tanított nekem” – nyilatkozta Binotto. 

„Tudatosult bennem, hogy olyan dolgokkal foglalkozhatok, amelyekkel korábban nem tudtam: hogy jobban meg tudom szervezni az életem, hogy jobban ki tudom tölteni az időmet, amikor a felületes dolgokat kiiktatom a napomból. A lényegre kell koncentrálni.

„A karanténban kapcsolatban voltunk a kollégákkal. Ez fontos volt ebben az érzékeny időszakban, amikor nemcsak a csapatunk jövőjéről, hanem az egész sport jövőjéről szó volt. Nem volt könnyű meghatározni a különböző irányokat a jövőre nézve, de úgy gondolom, hogy a Ferrarinak nagy felelőssége volt. Felelőssége a dolgozókért és a motorsportért – amikor a közjót az egyéni érdekek fölé kell helyezni.”

Binotto elmondta, annak ellenére, hogy jól működött a munka home office-ban is, már alig várja, hogy találkozzon a munkatársaival. 

„A technológia lehetővé tette, hogy kapcsolatban maradjunk az emberekkel. Ennek ellenére hiányoztak a személyes találkozások – az irodában, a tesztpadon, a gyártáson. Ez egészen más, mint amikor a képernyő előtt ülünk. Most a Ferrari-gyár újra feléledt, még úgy is, hogy még mindig sok dolgozó home office-ban van. Jó újra több embert látni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései