Binotto: A Ferrarinak muszáj lesz reagálnia hazai versenyén, Monzában! - F1VILÁG.HU

Binotto: A Ferrarinak muszáj lesz reagálnia hazai versenyén, Monzában!

HIRDETÉS
A hétvégi Olasz Nagydíjon muszáj lesz egy jó eredménnyel reagálnia a Ferrarinak az elmúlt időszak csúfos vereségeire – mondja Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke.
Charles Leclerc Ferrari

A maranellóiak a júliusi Osztrák Nagydíjon tudtak utoljára futamot nyerni Charles Leclerc révén, az elmúlt három versenyen pedig a várakozásokon alul teljesítettek. A Ferrari a múlt hétvégi Holland Nagydíjon nemcsak Max Verstappennel és a Red Bull-lal, hanem bizony a Mercedesszel szemben is alulmaradt, Mattia Binotto pedig azt mondja, valóban aggasztó az, hogy egy ideje képtelenek jó versenytempót produkálni. A Ferrari ráadásul ezen a hétvégén hazai környezetben, Monzában vendégeskedik majd, ahol a csapatfőnök szerint fontos lesz előhúzniuk valamit a kalapból.

„Kétségkívül ez egy nehéz pillanat most csapatunknak, mivel nem kapjuk azokat az eredményeket, melyek megfelelnek az elvárásainknak” – vallotta be Binotto. „Reagálnunk kell, Monzában pedig ott lesz a tifosi, és a jelenlétük fontos lesz számunkra a COVID után, hiszen nekünk szurkolnak, és lökést adnak nekünk. Muszáj lesz jó eredményeket szereznünk a csapatszellem és a morál miatt.”

„A legaggasztóbb számomra az, hogy három verseny óta nincs meg a vasárnapi tempónk. A mostani teljesítmény párhuzamban állt a magyarországival. Ezen a hétvégén jó időmérőnk volt, egy olyan időmérő, melyen versenyképesek voltunk. De a versenyen nem voltunk elég erősek, ami kétségkívül megnehezíti a dolgunkat. Nemcsak azért, mert nem tudunk a győzelemért harcolni Maxszal, hanem azért is, mert nincs meg a tempónk ahhoz, hogy magunk mögött tartsuk a Mercedest.”

Charles Leclerc jelenleg 109 pontos hátrányban van a tabellán Max Verstappennel szemben, míg a Ferrari lemaradása 135 pont a Red Bull mögött. Binotto azt mondja, nem adják fel, továbbra is győzni akarnak minden versenyen.

„Úgy gondolom, három verseny óta nem tudjuk kihozni azt a potenciált, amit ki kellene hoznunk az autóból. És ezt mihamarabb meg kell oldanunk, mert van még néhány verseny a szezon végéig. Továbbra is győzelmekre hajtunk, a célunk pedig, hogy győzzünk minden egyes futamon, beleértve Monzát is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!