Binotto: A következő versenyeken bizonyítanunk kell, valóban fejlődtünk - F1VILÁG.HU

Binotto: A következő versenyeken bizonyítanunk kell, valóban fejlődtünk

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint nagyon fontos lesz számukra, hogy a következő néhány versenyen megerősítést nyerjen: a legutóbbi helyszíneken pályára vitt fejlesztéseknek köszönhetően valóban gyorsabb lett a csapat idei, SF1000-es versenyautója.
GP PORTOGALLO F1/2020 -  DOMENICA 25/10/2020
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

A Ferrari nehezen kezdte a 2020-as szezont, az elmúlt időszakban azonban három lépésben több újítást is pályára vitt. A legutóbbi fejlesztések a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon kerültek fel az autóra, Charles Leclerc pedig az időmérőn és a versenyen is a 4. helyet szerezte meg.

Mindez komoly pálfordulást jelentett a Ferrari számára, hiszen a szeptemberi, mugellói versenyen, a Ferrari 1000. F1-es futamán a csapat versenyzői a 8. és 10. helyeken értek csak célba.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont azt mondja, nem volt „ég és földnyi” különbség az autó teljesítményére vonatkozóan Mugellóhoz képest, és bár örül az előrelépésnek, szeretné, ha a soron következő versenypályákon is erős lenne a Ferrari.

„Az autónk kissé javult, de azért nem kaptunk teljesen más képet” – mondta a csapatfőnök.

„Ha csak abba belegondolok, hogy a középmezőnyben mennyire szoros a harc, akkor pár tized dönthet arról, hogy hátul maradsz-e, esetleg előre kerülsz.”

„Azt gondolom, a mugellói versenytempónk nagyon gyenge volt az időmérős teljesítményünkhöz képest. Portugáliában már jobb volt a versenytempó, de ennek több oka is van, és nem csupán az autó fejlesztéseinek volt köszönhető.”

„De azt gondolom, egyébként is fontos lesz számunkra a következő versenyeken, hogy bizonyítsuk, ezek a fejlesztések valóban biztosították azt a teljesítményt, amit láttunk, vagy csak a portimaói pályának volt köszönhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!