Binotto: A miénk a legjobb versenyzőpáros a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Binotto: A miénk a legjobb versenyzőpáros a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint jelenleg ők rendelkeznek a legjobb versenyzőpárossal a száguldó cirkuszban.
GP GRAN BRETAGNA F1/2021 - GIOVEDÌ 15/07/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz Charles Leclerc

Charles Leclerc 2019-ben került a Ferrarihoz, és már első évében két futamgyőzelmet is szerzett. A fiatal monacói idén új csapattársat kapott Carlos Sainz személyében, aki az évad első felében igazán remek teljesítményt nyújtott a csapatváltás ellenére.

Bár a múlt hétvégi Magyar Nagydíj Leclerc számára hamar, már a második kanyarban véget ért, Sainz a 4. helyen ért célba – a remek szereplés pedig Sebastian Vettel kizárása után egy 3. helyet ért számára.

A hungaroringi verseny után Mattia Binotto csapatfőnököt kérdezték arról, mennyire elégedett a Scuderia jelenlegi párosával.

„Sok okból nagyon elégedett vagyok! Az első, hogy szerintem a miénk a legjobb versenyzőpáros az egész bokszutcában!” – mondta a szakember.

„A második, hogy bár tudjuk, Charles mennyire fantasztikus és tehetséges versenyző, tovább folytatja a fejlődést, és ennek nagyon örülök. Nagyszerű lehetőségei voltak a győzelemre idén. Az első Monacóban, de az ismert okok miatt nem jött össze.”

Leclerc a nyári szünet előtt 80 pontot gyűjtött, csapattársa, Sainz pedig Vettel hungaroringi kizárása után elé tudott kerülni a tabellán – neki jelenleg 83 pont szerepel a neve mellett.

„Azt gondolom, Carlos nagyon jól integrálódik a csapatba” – mondta Binotto. „Versenyről versenyre javul, és valahogy nagyszerű mércét jelent Charles számára is. Hajtja őt, amikor nehezebbek a körülmények, és szerintem az általuk szerzett pontok mutatják, hogy mennyire fontos, hogy legyen két olyan pilótád, aki ennyi pontot gyűjt. Ennek nagyon örülök.”

„Ami pedig a folytatást illeti, szerintem ez a két srác nagy elégedettséggel fog eltölteni bennünket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!