Binotto a versenyirányítást kritizálja az újabb vereség után - F1VILÁG.HU

Binotto a versenyirányítást kritizálja az újabb vereség után

HIRDETÉS
A versenyirányítást kritizálta a vasárnapi Olasz Nagydíjat követően a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto.
Charles Leclerc, Ferrari

Az olasz istálló Charles Leclerc révén a pole pozícióból vághatott neki a monzai versenynek, végül azonban alulmaradtak Max Verstappen Red Bulljával szemben. Leclerc második kerékcseréjét követően próbálta levadászni az élre kerülő hollandot, ám egyszerűen képtelen volt sokkal közelebb kerülni hozzá.

A monacói pilóta számára az utolsó szalmaszálat Daniel Ricciardo műszaki hiba miatt leálló McLarenje jelentette, ami miatt végül pályára is küldték a biztonsági autót. Mivel azonban az autó mentése meglehetősen sokáig tartott, végül nem maradt elég idő a futam újraindítására, így Leclerc nem támadhatta Verstappent. A versenyt követően a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, nem érti, miért tartott olyan sokáig, mire a leparkoló McLaren miatt beküldték a biztonsági autót.

„Szerintem egyszerű a dolog, csak jobban kell végezniük a dolgukat” – mondta a szakember az osztrák ORF televíziónak nyilatkozva a versenyirányítással kapcsolatban. „Túl sokáig vártak azzal, hogy beküldjék a biztonsági autót, és nem tudjuk, miért.”

„Tudom, hogy sok változás történt a versenyirányításon belül, és kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, de ezt jobban kell csinálni a versenyek során.”

A Ferrari csapatfőnöke ezzel együtt elismerte, nem valószínű, hogy ezen ment el a győzelem – Max Verstappen és a Red Bull ugyanis egyszerűen gyorsabb volt náluk vasárnap.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!