Friss hírek

Binotto állítja, pozitív tesztet zárt Bahreinben a Ferrari

Közel 1900 km-t tett meg a bahreini teszt során a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto pedig azt mondja, nagyon elégedettek lehetnek azzal a munkával, amit elvégeztek a három tesztnap alatt.

Csütörtöktől szombatig Charles Leclerc és Carlos Sainz is kőkeményen dolgozott azért, hogy a lehető legjobban felkészítsék a Ferrari F1-75-ös versenyautóját a jövő hétvégén kezdődő új idényre. Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke az erőviszonyokkal kapcsolatban még visszafogottan nyilatkozott, az azonban elégedettséggel tölti el, hogy a csapat új versenygépe megbízhatóan és következetesen teljesített a téli időszakban.

„Semmi határozott konklúziót nem tudunk levonni, mivel beletelik pár futamba, mire képet kapunk az erősorrendről” – mondta a szakember. „Azt viszont elmondhatjuk, hogy az elmúlt néhány nap pozitívan alakult számunkra.”

Hirdetés
 

„Jól felkészültünk ezekre a tesztekre, ez látható abból is, hogy következetesen tudtunk körözni, nem voltak jelentős problémáink, aminek köszönhetően több kört tudtunk megtenni, mint bármely más csapat. A legfőbb célunk az volt, hogy annyi adatot gyűjtsünk, amennyit csak lehet, hogy megértsük ezt a teljesen új versenyautót, és összevessük a dolgokat a gyárban – elsősorban a szimulátorban – látottakkal.”

„Nagyon nehéz megmondani, hogy a teljesítmény tekintetében hogy állunk, és nem látom okát annak, a tavalyi élmenők miért ne lennének újra favoritok. Megpróbálunk az üldözőboly előtt maradni, ami reményeim szerint szintén nagyon kiegyenlített lesz.”

Binotto hozzátette, az új autó fejlesztésének nagyon komoly szerep jut majd a bajnokság során.

„Az autónk jó alapokkal rendelkezik, amire építeni tudunk. Hosszú szezon vár ránk, az autó fejlesztése ezért döntő fontosságú lesz. Charles és Carlos nagyszerű formában érkezett meg a tesztekre, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a legtöbbet hoztuk ki ezekből a napokból.”

„Nagyszerű látni azt is, hogy a csapatok ilyen eltérően értelmezték a szabályokat. Nagyon érdekes szezonra számíthatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!