Binotto: Az idő ellen versenyzünk, de mindent megteszünk! - F1VILÁG.HU

Binotto: Az idő ellen versenyzünk, de mindent megteszünk!

HIRDETÉS
A szezonnyitó Osztrák Nagydíj után keményen dolgozik a Ferrari Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy már a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára vigyen néhány olyan újítást, melyeket csak a Hungaroringen tervezett bevetni.
GP AUSTRIA F1/2020 -  VENERDÌ 03/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

A Scuderia jelentősen újítások nélkül érkezett múlt héten Spielbergbe, Mattia Binotto csapatfőnök pedig bejelentette, a Magyar Nagydíjon egy jelentősen átszabott versenyautóval gurulnak pályára, a téli teszteken látott problémák után ugyanis kénytelenek módosítani az SF1000-es versenygép aerodinamikai specifikációján.

Azok után, hogy a Ferrari végiszenvedte a spielbergi idénynyitó hétvégét – Charles Leclerc mégis a 2. helyen tudott célba érni –, a maranellóiak bejelentették, felgyorsították a fejlesztéseket, és számos újítást már a szezon második versenyén, a Stájer Nagydíjon bevetnek.

Mattia Binotto azt mondja, kőkeményen dolgoznak azon, hogy válaszokat kapjanak a múlt hétvégén felmerült kérdésekre. 

„A versenycsapat Spielbergben maradt a két futam között, és a maranellói gyárban pedig gőzerővel próbáltak válaszokat találni azokra a kérdésekre, melyek felmerültek az első nagydíjon” – mondta a szakember.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz számunkra az idénykezdet, és még nehezebb volt, mint vártuk. Ezért is dolgozunk gőzerővel, és már a következő versenyekre hozunk néhány olyan fejlesztést, melyek csak Magyarországon debütáltak volna.”

Binotto hozzátette, az, hogy már Spielbergben bevetnek újításokat, azért is hasznos, mert így közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni a múlt hétvégéhez képest.

„Az idő ellen versenyzünk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk. Maga a tény, hogy ugyanazon a pályán versenyzünk, egy újabb ok, hogy fejlesztéseket tegyünk fel az autóra, hogy kiderítsük, azok működnek-e, és megfelelő-e a fejlesztési irányvonal.”

„A célunk a Stájer Nagydíjon, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagunkból és a lehetőségeinkből, hogy annyi pontot bezsebeljünk, amennyit csak tudunk.”

„Az igazán mozgalmas versenyhétvége után nem sok pihenőnk marad, ugyanazon a pályán fogunk most versenyezni, mint múlt vasárnap. Ez is egy újabb szokatlan tényező a 2020-as idényben.”

Hirdetés

Binotto említést tett arról, a Forma-1 mezőnye köszönettel tartozik mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy elrajtoljon az idény Ausztriában.

„Szeretnék gratulálni az FIA-nak, a Forma-1-nek és a spielbergi pálya promóterének azért, hogy lehetővé tették az esemény megrendezését. A Forma-1 volt az első globális sport, mely újraindult a járvány után, szóval mindenki dicséretet érdemel, aki hozzájárult ehhez, mivel nem volt egyszerű feladat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!