Binotto: Az idő ellen versenyzünk, de mindent megteszünk!

GP AUSTRIA F1/2020 - VENERDÌ 03/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto
Fotó: Scuderia Ferrari
A szezonnyitó Osztrák Nagydíj után keményen dolgozik a Ferrari Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy már a hétvégi Stájer Nagydíjon pályára vigyen néhány olyan újítást, melyeket csak a Hungaroringen tervezett bevetni.

A Scuderia jelentősen újítások nélkül érkezett múlt héten Spielbergbe, Mattia Binotto csapatfőnök pedig bejelentette, a Magyar Nagydíjon egy jelentősen átszabott versenyautóval gurulnak pályára, a téli teszteken látott problémák után ugyanis kénytelenek módosítani az SF1000-es versenygép aerodinamikai specifikációján.

Azok után, hogy a Ferrari végiszenvedte a spielbergi idénynyitó hétvégét – Charles Leclerc mégis a 2. helyen tudott célba érni –, a maranellóiak bejelentették, felgyorsították a fejlesztéseket, és számos újítást már a szezon második versenyén, a Stájer Nagydíjon bevetnek.

Mattia Binotto azt mondja, kőkeményen dolgoznak azon, hogy válaszokat kapjanak a múlt hétvégén felmerült kérdésekre. 

„A versenycsapat Spielbergben maradt a két futam között, és a maranellói gyárban pedig gőzerővel próbáltak válaszokat találni azokra a kérdésekre, melyek felmerültek az első nagydíjon” – mondta a szakember.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz számunkra az idénykezdet, és még nehezebb volt, mint vártuk. Ezért is dolgozunk gőzerővel, és már a következő versenyekre hozunk néhány olyan fejlesztést, melyek csak Magyarországon debütáltak volna.”

Binotto hozzátette, az, hogy már Spielbergben bevetnek újításokat, azért is hasznos, mert így közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni a múlt hétvégéhez képest.

„Az idő ellen versenyzünk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk. Maga a tény, hogy ugyanazon a pályán versenyzünk, egy újabb ok, hogy fejlesztéseket tegyünk fel az autóra, hogy kiderítsük, azok működnek-e, és megfelelő-e a fejlesztési irányvonal.”

„A célunk a Stájer Nagydíjon, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagunkból és a lehetőségeinkből, hogy annyi pontot bezsebeljünk, amennyit csak tudunk.”

„Az igazán mozgalmas versenyhétvége után nem sok pihenőnk marad, ugyanazon a pályán fogunk most versenyezni, mint múlt vasárnap. Ez is egy újabb szokatlan tényező a 2020-as idényben.”

Binotto említést tett arról, a Forma-1 mezőnye köszönettel tartozik mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy elrajtoljon az idény Ausztriában.

„Szeretnék gratulálni az FIA-nak, a Forma-1-nek és a spielbergi pálya promóterének azért, hogy lehetővé tették az esemény megrendezését. A Forma-1 volt az első globális sport, mely újraindult a járvány után, szóval mindenki dicséretet érdemel, aki hozzájárult ehhez, mivel nem volt egyszerű feladat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!