Binotto azt mondja, a Ferrari belassult az egyenesekben

TEST T2 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ 26/02/2020 Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerdán, Barcelonában arról beszélt, nincs valóságalapja a Mercedes azon feltételezésének, miszerint a múlt heti teszteken letekert motorral köröztek autóik.

A maranellói gárda egyáltalán nem villogott az első teszthéten, a Mercedes pedig egyik sajtóközleményében arra utalt, a Ferrari nem mutatta még ki a foga fehérjét, az adatokból ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a Scuderia autói partnercsapataihoz képest letekert motorral köröztek.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont szerdán, egy barcelonai sajtótájékoztatón cáfolta mindezt.

„A Mercedes látszólag nagyon képben van azzal kapcsolatban, hogy mi mit csinálunk, de ez egyáltalán nem igaz” – fogalmazott, majd hozzátette, a Ferrari SF1000-es autója jelenleg nem olyan gyors, mint szeretnék, és főleg az egyenesekben hiányzik a tempó.

„Úgy gondoljuk, nem a miénk a leggyorsabb autó jelenleg, szóval a köridőket tekintve szerintem hátrányban leszünk a szezon elején. Hogy miért vagy lemaradva? Az idei autó ahhoz képest, amivel tavaly befejeztük az idényt, gyorsabb. Viszont csak a kanyarokban vagyunk gyorsabbak, az egyenesekben lassabbak.”

„Ez egyébként egyfajta célunk is volt az autó tervezése során. Tudtuk tavaly, hogy a kanyarokban túlságosan lassúak vagyunk, szóval megpróbáltunk annyi leszorítóerőt tenni az autónkra, amennyit csak tudtunk, hogy gyorsuljunk. De most túl nagy árat fizetünk ezért az egyenesekben.”

„És az általános egyensúlyt, a lassú kanyarokat tekintve is még fejlődnünk kell. De ez is része a munkának és az eheti feladatoknak.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!