Binotto azt mondja, a Ferrari belassult az egyenesekben - F1VILÁG.HU

Binotto azt mondja, a Ferrari belassult az egyenesekben

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerdán, Barcelonában arról beszélt, nincs valóságalapja a Mercedes azon feltételezésének, miszerint a múlt heti teszteken letekert motorral köröztek autóik.
TEST T2 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ  26/02/2020 Sebastian Vettel Ferrari

A maranellói gárda egyáltalán nem villogott az első teszthéten, a Mercedes pedig egyik sajtóközleményében arra utalt, a Ferrari nem mutatta még ki a foga fehérjét, az adatokból ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a Scuderia autói partnercsapataihoz képest letekert motorral köröztek.

Mattia Binotto csapatfőnök viszont szerdán, egy barcelonai sajtótájékoztatón cáfolta mindezt.

„A Mercedes látszólag nagyon képben van azzal kapcsolatban, hogy mi mit csinálunk, de ez egyáltalán nem igaz” – fogalmazott, majd hozzátette, a Ferrari SF1000-es autója jelenleg nem olyan gyors, mint szeretnék, és főleg az egyenesekben hiányzik a tempó.

„Úgy gondoljuk, nem a miénk a leggyorsabb autó jelenleg, szóval a köridőket tekintve szerintem hátrányban leszünk a szezon elején. Hogy miért vagy lemaradva? Az idei autó ahhoz képest, amivel tavaly befejeztük az idényt, gyorsabb. Viszont csak a kanyarokban vagyunk gyorsabbak, az egyenesekben lassabbak.”

„Ez egyébként egyfajta célunk is volt az autó tervezése során. Tudtuk tavaly, hogy a kanyarokban túlságosan lassúak vagyunk, szóval megpróbáltunk annyi leszorítóerőt tenni az autónkra, amennyit csak tudtunk, hogy gyorsuljunk. De most túl nagy árat fizetünk ezért az egyenesekben.”

„És az általános egyensúlyt, a lassú kanyarokat tekintve is még fejlődnünk kell. De ez is része a munkának és az eheti feladatoknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!