Binotto: Beszélnem kell Vettellel!

GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke Charles Leclerc Brit Nagydíjon mutatott teljesítményét méltatta, Sebastian Vettel hibája miatt azonban egyáltalán nem volt boldog...

Leclerc remek teljesítményt mutatott a Brit Nagydíjon, amikor Max Verstappennel óriási csatákat vívott – ezzel ki is érdemelte a „nap versenyzője” címet a Forma-1 közönségszavazásán. 

Binotto szerint a vasárnapi versenyen a nézők többet láthattak Leclerc tehetségéből, mint eddig valaha.

„Charles fantasztikus versenyzést mutatott azzal, ahogy támadott és védekezett. Mindig tudtuk, hogy mennyire kivételes pilóta, ma pedig az emberek ebből többet láthattak. Nagyon megérdemelte ezt a dobogós helyezést.”

A kérdésre, mennyi volt a pulzusa, amikor látta Verstappen és Leclerc harcát, Binotto így felelt: 

„Jó, egy kicsit mindig aggódunk. De megvan a bizalom. Tudtuk, hogy ezek a srácok milyen látványosan tudják vezetni az autókat.”

„Ettől eltekintve nehéz versenyünk volt” – folytatta a csapatfőnök, és megkezdte másik pilótájuk, Vettel versenyének értékelését. „Sebastian hibázott, ezt pontosan tudja. Nagyon sajnálom őt, beszélnem kell vele. A versenyzési ritmusa Leclerchez képest nem volt rossz, ezt pozitívumként kell magával vinnie.”

„Sebastian teljesen profi, aki nagyon jól látja a helyzeteket, a hibáit is. Olyan autót kell neki adnunk, amellyel mindent bele tud adni, egy ízlésének megfelelő beállítással. Nyilvánvalóan fontos számára, hogy ilyen hibákat nem követhet el.”

„Számunkra világos volt, hogy Silverstone nem lesz a legegyszerűbb pályánk, így az időmérős jó teljesítmény meglepett minket. A verseny azonban rávilágított a gumikezelési hiányosságokra – ha fejlődni akarunk, akkor ezen javítanunk kell.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS