Binotto: Egy percig sem bántam meg, hogy elfogadtam a csapatfőnöki széket - F1VILÁG.HU

Binotto: Egy percig sem bántam meg, hogy elfogadtam a csapatfőnöki széket

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, egy pillanatig sem bánta meg azt, hogy elfogadta a felkérést a patinás olasz istálló irányítására. A szakember azt mondta, továbbra is gőzerővel dolgoznak azért, hogy visszatérjenek a győztesek útjára, ám ez egy időigényes folyamat.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 22: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Saturday May 22, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Binotto 2019 januárjában lett a Ferrari F1-es csapatfőnöke, és bár az istálló abban az évben versenyképesnek mutatkozott, a Mercedes legyőzésére nem volt esélyük.

2020-ban aztán a Scuderia története egyik leggyengébb szezonját teljesítette a Forma-1-ben, és sokan Binotto fejét követelték. A szakember viszont azt mondja, továbbra is élvezi John Elkann elnök bizalmát, mint ahogy a nemrég távozott Louis Camillerire is mindig számíthatott.

„Soha nem kételkedtem egyikükben sem, mert tudom, hogy megvan a bizalom a legelejétől fogva” – mondta Binotto a RaceFans című lapnak adott exkluzív interjúban. „Teljes mértékben fel vagyok hatalmazva, tavaly rengeteget invesztáltunk közép- és hosszútávra is, és szerintem jó döntéseket hoztunk.”

„Most ideje folytatni az építkezést. Nincs varázsszer a Forma-1-ben. Ha a ’90-es évek eleji, illetve a 2000 közti időszakot nézzük Michaellel [Schumacher] és Jean Todttal, nekik is időbe telt a csapatépítés.”

„Időbe telt a Red Bullnak és a Mercedesnek is. Ha a Red Bullt nézzük, hosszú ideje nem nyertek már bajnokságot. De szenvedélyesek, és nincs revolúció csapaton belül. Szenvedélyesek, keményen dolgoznak – és jól dolgoznak. De az építkezés időbe telik. Tudom, hogy megvan a teljes bizalom felém, érzem a felelősséget, az én dolgom pedig, hogy meggyőzzem a világot.”

„A tavalyi egy nagyon nehéz szezon volt, rengeteg nyomás volt a vállaimon. Határozottan éreztem a felelősséget. De tudom, hogy a csapat a nehéz időben is egységes volt. Nagyon könnyű lett volna ujjal mutogatni csapaton belül, de soha nem történt meg. A csapat egységes maradt, a megfelelő győztes szellemiséggel, hogy megmutassuk, képesek vagyunk jobban szerepelni.”

Binotto kifejtette, egy pillanatig sem bánta meg azt, hogy elvállalta a csapatfőnökséget.

„Soha nem bántam meg, mert élvezem ezt a szenvedélyt a Forma-1, illetve az Ágaskodó Paripa iránt. Mindig is rajongó voltam. Tudom, hogy nagy kihívás ez, de összességében nagyon is a tagja akarok lenni ennek a családnak, és minden támogatást megadok, bármilyen eredményeket is hoz a jövő.”

„Számomra fontosabb a csapatfőnökségnél az, hogy tagja lehetek a családnak. Mindenkinek megvan a saját felelőssége csapaton belül, és itt nincs olyan pozíció, ami fontosabb lenne a többinél. Nekem ez a szerepköröm, én választottam, és próbálom a legjobb tudásom szerint csinálni.”

Hirdetés

A Ferrarinál idén Carlos Sainz vette át a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét – Binottót pedig a RaceFans megkérdezte arról is, a német pilóta és Charles Leclerc közti, időnként feszült viszony szerepet játszott-e abban, hogy nem hosszabbítottak szerződést Vettellel.

„Nem, nem, nem. Nem az volt az ok, ami 2019-ben történt. Amikor volt a lezárás a tavalyi év elején, akkor döntöttünk a jövőbeli felállásunkról. Sokkal fontosabb volt, hogy hamar döntést hozzunk, a magunkkal szembeni tisztelet, illetve Sebastian miatt is, hogy legyen lehetősége új ülést találni.”

„És nagyon örülök annak, hogy ma az Aston Martinnál vezethet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!